ŞEHRİVAN

 

7 Haziran'da yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında Başkale ilçesine giden AK Partili isimlerin saldırıya uğradığı belirtildi. İddiaya Milletvekili adayı Faruk Alpaslan ve beraberindeki isimler seçim bölgesi olan Başkale'de çalışmalarını sürdürürken protestoların ve fiziki saldırıların hedefi oldu. Ak Partililer sosyal medyadan fiziki saldırıya uğradıklarını belirtirken DİHA ise ilçedeki gerginliklerin ardından gözaltıların yaşandığını duyurdu.

 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

Olay partiye ait sosyal medya hesabından şu şekilde duyruldu; 

"İl Başkan Zahir Soğanda ve Milletvekili Adayı Faruk Alpaslana Baskale de esnaf ziyaretinde saldırı yaşandı. Önce Taziye ziyaretinde bulunan il başkanı ve Alpaslan'a taziye girisinde bir grup provakator tarafindan sözlu saldirida bulunuldu. Daha sonra esnaf ziyaretinde halk ile buluşmak isteyen heyetimize bir grup tarafindan girdikleri dukkanda fiziki saldiri gerceklestirildi. İl Baskanimiza yönelik fiziksel saldırıda İl Baskanimizin yaninda olan Kardeşine yumruklu saldirida bulunuldu. Daha sonra arabaya bindirilen İl Baskanimiz ve Mv Adayimiza HDP ilce baskani ve yonetiminden tasli saldiri gerceklesti."

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan olayla ilgili detayları servis eden Dicle Haber Ajansı ise, protestolar sonrasında ilçede olayların yaşandığını belirterek, şu ifadelere yer verdi; "Başkale'de esnafın AKP'lilere tepki göstermesi üzerine çıkan gerginlik AKP'lilerin ilçeden ayrılması ile son bulurken, aralarında DBP İlçe Eşbaşkanı Senar Yeşilırmak'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Burada da esnafın tepkisi ile karşılaşan AKP'liler, tepki üzerine ilçeden ayrılmak zorunda kaldı. Polis yurttaşlara engel olmak isterken, tepkili halk bir süre Van-Hakkari karayolunu trafiğe kapattı. DBP Başkale İlçe Eşbaşkanı Senar Yeşilırmak, DTK delegesi Derviş Polat, Başkale Belediye Meclis üyesi Selahattin Bozkurt ve HDP İlçe Yöneticisi Salih Tayfun gözaltına alınırken, gözaltına alınanların AKP'lilerin şikayeti üzerine alındığı iddia edildi. DBP Van İl Eşbaşkanı Miraz Çallı ile Başkale Belediyesi Eşbaşkanı İhsan Güler, gözaltına alınanların durumunu öğrenmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçti. Gerginlik AKP'lilerin ilçeden ayrılması ile son buldu."

Editör: TE Bilisim