Van'da ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle başlayan huzurluk sürerken AK Parti'de çatlaklar yaşanmaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Van'da da adaylık tepkilerini istifalar izlemeye başladı. 

Özalp'ın Sağmalı Belde Belediye Başkanı Zeki Erbulun’un BDP'ye geçmesi nedeniyle Sağmalı Belediyesi’nde düzenlenen törene; BDP Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ile belde halkı katıldı.

Burada bir konuşma yapan Gür, belediyeleri birlikte yöneteceklerini belirterek hizmetin artık BDP'li belediyelerin eliyle yapılacağını söyledi. Bu katılımlarla BDP'nin gücünün her gün biraz daha arttığını aktaran Gür, bu seçimde BDP'ye verilen her katkının barış ve müzakereyi güçlendireceğini kaydetti. Gür, "Bugün güzel ve değerli bir gün. Biz partimize katılan Erbulun'a teşekkür ediyoruz. Gönlümüz, fikrimiz ve mücadelemiz birdir. Biz ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım yine bir araya geleceğiz. Bunun için ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Bundan sonra da halkımız her yerde böylesi katılımlar yapacaktır. Bu da büyük bir adımdır" dedi.

Erbulun ise tekrar partisine döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek AKP'nin kendilerine verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini öne sürdü. BDP'nin Kürtleri temsil eden tek parti olduğunu söyleyen Erbulun, bu nedenle BDP'ye geçtiğini kaydederek, "Büyük bir hata yaptım. Keşke AKP'ye geçmeseydim. Bugün yüzlerce kez, 'Keşke gitmeseydim' diyorum. Şu an kendi evimde ve halkımın arasında olduğum için çok çok mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından Erbulun'a BDP rozeti takıldı.

Editör: TE Bilisim