Özgökçe, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün seçmenler sandık başına giderek sadece tarihe geçmek değil, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerek yeni Türkiye'nin tarihini yazmış oldular” ifade etti.

AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Tuşba Kadın Kolları Başkanı Hava Duran ve partililerle birlikte AK Parti Van İl Başkanlığı’nda takip eden Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, seçimin yeni Türkiye'nin ve Cumhuriyet'in 100. yılı hedefleri doğrultusunda çok önemli olduğunu kaydetti. Halkın, Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı’na seçerek, bu hedef yönünde, ülkemiz geleceğe daha umutla bakacağına dair kendilerine bir kez daha teyitte bulunduğunu söyledi.
Başta Tuşba ilçesi olmak üzere birçok ilçede 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarına göre oylarını artırdıklarını da kaydeden Özgökçe, “30 Mart seçimlerine göre oyumuzu artarak önemli bir destekle Sayın Başbakanımızı Çankaya'ya uğurlamış olduk. Bundan da çok büyük onur, şeref duydum. Tuşba’mızda Sayın Başbakanımıza oy veren vermeyen herkese de teşekkür ediyorum. Tuşba’da yeni Türkiye'nin tarihini çok güzel bir şekilde altın harflerle gelecekte tarihe kazıyacağını göstermiştir. Bugüne kadar AK Parti'nin almış olduğu oylar içerisinde bir oy rekoru ile Başbakanımızı Çankaya yolculuğuna uğurluyor olması bizim için ayrı bir mutluluk oldu” şeklinde konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan’a yönelik gerçekleşen saldırıyı da kınayan Özgökçe, yapılan baskı ve şiddete rağmen sandık başına giden bütün vatandaşlara teşekkür ettiğini kaydetti. Seçim süresince gecesini gündüzüne katarak çalışan milletvekillerine, il ve tüm ilçe başkan ve yönetimlerine, kadın ve gençlik kollarına, en önemlisi Tuşba’da AK Parti açısından elde ettikleri başarısının gizli kahramanları olan sandık görevlilerinin takdire şayan performanslarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti. Özgökçe, “12 yıllık Başbakanlıktan sonra mazlumların umudu olan Dünya lideri Recep Tayip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanlığı Türkiye’mize, milletimize, tüm İslam alemi ile mazlumlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim