Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yeni anayasanın başkanlık sistemi anlayışıyla hazırlanması en doğrusudur. Benim teklifim, kararın millete bırakılmasıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" programında konuştu. Darbecilerin değil, milletin yaptığı yerli bir anayasayı, gelecek nesillere armağan etmek zorunda olduklarını ifade eden Erdoğan, "Bugüne kadarki anayasaların hepsi ithaldir, yerli değildir. İthal ürünlerle yönetildik, ithal mantıklar bize hakim oldu. Şimdi biz yerliye ve milliye dönmeliyiz" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde başkanlık sistemi de vardı. Erdoğan, "Yeni Türkiye'nin inşası sürecinde yeni anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Bu sistemi başbakanlığımda da, belediye başkanlığımda da konuştum. Biz dersimizi iyi çalışıyoruz, yeni başlamadık" diye konuştu.

"Yeni anayasanın başkanlık sistemi anlayışıyla hazırlanması en doğrusudur" diye devam eden Cumhurbaşkanı, "Benim teklifim kararın millete bırakılmasıdır. Nihai kararı vekiller değil, asil olan millet vermelidir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim