BDP Milletvekili Özdal Üçer, Van'ın Muradiye İlçesi'nde düzenlenen mitingde konuştu. Kurulan platformda yaklaşık 300 kişiye hitap eden Özdal Üçer, PKK'nın Kürt halkına uygulandığını savunduğu baskı ve şiddet nedeniyle ortaya çıkan bir hareket olduğunu iddia etti.

"KÜRTLERE İZİN VERİLMEDİ ONLAR DA DAĞA ÇIKTI"

Kürtler'e legal siyaset alanında izin verilmemesi nedeniyle dağ yolunun mücadele yolu olarak tutulduğunu ifade eden BDP Milletvekili Özdal Üçer, şöyle konuştu: "Faşist cunta; 35 yıl önce kurulan PKK'nın siyaset yapmasına izin vermedi. PKK tek çare olarak dağların yolunu tuttu. Kürt halkının canını kurtarmak özgürlük mücadelesini vermek için silahlandı. Şimdi ise, Erdoğan dağdakiler gelip teslim olmasını istiyor. Kürtler hiçbir zaman boyun eğmediği gibi sana da asla boyun eğmeyecek."

"ŞİVAN PERWER DEĞİL PARAVER OLARAK GELDİ"

AK Parti'nin daveti üzerine Kürt sanatçı Şivan Perwer ve Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikteDiyarbakır mitingine katılmasını da eleştiren Milletvekili Üçer, şöyle konuştu: "Barzani ve Şivan Perwer'i nevruz etkinliğimize davet ettik, gelmediler. Ancak, Erdoğan'ın seçim malzemesi oldular. AKP'nin devletin parasının dökerek bunları kendi seçim malzemesi yapmasını istemiyorduk. Biz Şivan Perwer'in şarkılarıyla büyüdük. Biz Şivanı o kadar sevdik ki onlar ise sürgün ettiler. Ben 3 yıl önce Şivan Perwer'e 'AKP'nin malzemesi olmayın' demiştim. Biz, 'Siz nasıl gittiyseniz öyle gelin' dedik. Ama Şivan Perwer, Şivan Perwer olarak gelmedi. Nevroza davet ettik, gelmedi. Paraları döken AKP'nin mitingine geldi. Şivan Kürdistan'ın Şivan'ıydı. Ama geldi Erdoğan'ın çobanı oldu. Bölgesel Kürt lideri Barzani'yi de eleştiriyoruz, eleştirmeye de hakkımız var."

Hür Dava Partisi'nin Hizbullah'ın temeli olduğunu iddia eden Üçer, Allah'ın isminin bir partiye verilmesini eliştirirken, Allah isminin siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını dile getirdi.

Bu arada BDP'li Üçer, konuşmasında PKK'nın 35'inci kuruluş yıldönümü için 27 Kasım'da yapılacak etkinliklere herkesi davet etti.

Editör: TE Bilisim