Haber Perspektif'in haberine göre son dönemlerde yaşanan olayların ardından Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelerdeki eşbaşkanlık sistemi için harekete geçildi. 

Bilindiği gibi son aylarda yapılan operasyonlar ile 50 civarındaki belediye başkanı ve belediye meclis üyesi görevden el alındı. Ancak, HDP’deki ‘eş başkanlık’ sistemi nedeniyle görevden alınanların yerlerine bu kez eş başkanlar geldi. Önümüzdeki günlerde yapılacak düzenlemelerle, bu belediyelerin yetkilerinin alınacağı, eş başkanların göreve devam etmemesi için başka tedbirler alınacağı belirtildi. Bu kapsamda, vali ve kaymakamların görevden alınan başkanların yetkilerini kullanmasına yönelik düzenleme yapılacak. Ancak bu düzenlemeden tüm belediyelerin etkilenmemesi için ayrı bir yasa çıkarılması planlanıyor.

 

AK PARTİLİ ÖZHASEKİ: TÜM BELEDİYELERİ CEZALANDIRMAK İSTEMİYORUZ

AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Bin 400 belediyeden üç veya beşinin yaptığı hata yüzünden hepsinin cezalandırılmasını istemiyoruz. Yerel yönetimler reformu yaparken, olabildiğince yetkilerin yerelde kullanılmasından yana olacağız. Ama terörle bağı olanları da ayıracak bir mekanizma kuracağız.”

Editör: TE Bilisim