AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, 27'inci yıldönümünde Halepçe Katliamı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Bilici açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Irak Ordusu tarafından başlatılan El-Enfal Harekatı’nın bir parçası olarak 16 Mart 1988’de Halepçe kasabasında yaşayan Kürt halkına kimyasal bir saldırı düzenlenmiş ve resmi olmayan rakamlara göre 5 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, 14 bini aşkın kişi de yaralanmıştır. Bu olay nedeniyle bölgede 1 milyondan fazla kişi Türkiye ve İran'a sığınmıştır.

İnsanlık dışı bir anlayışla zehirli gaz kullanılarak yapılan bu soykırım girişimi, aradan yüz yıllar geçse de unutulması mümkün değildir. Soykırımı gerçekleştiren ve o gün bu utanca sessiz kalanlar insanlık vicdanında affedilmeyecektir.

Bu vahşi soykırım ve  katliamların bir daha yaşanmaması bütün insanlığın sorumluluğudur. Bu gün orta doğuda insanlık onuru yine tehdit altındadır. Din, Dil, Irk ve Mezhep kavgalarını başlatmak isteyen karanlık güçlerle mücadele edilmesi bu coğrafyada yaşayan bütün halkların ortak sorunudur. Halepçe'de yaşanan katliamı lanetliyor bir daha yaşanmaması için barış, huzur, kardeşlik ve sevgi dolu bir dünya diliyorum.

Editör: TE Bilisim