ŞEHRİVAN ÖZEL

BİLİCİ'DEN O İDDİALAR YANIT

Yaklaşık bin kişinin BDP'ye geçmesinin ardından gaZetemize konuşan Bilici iddia edildiğinin aksine kimseye adaylık sözü vermediğini BDP'ye geçen Ağaoğlu'nun söylemlerinin doğru olmadığını kaydetti. Bilici; "Bütün aday adaylarımız temayül yoklamasına girmiştir. Sonrasında Genel Merkezimizin ve Başbakanımızın başkanlığındaki üst komisyon kararını bütün ilçelerde olduğu gibi Muradiye ilçemizde de vermiştir. Açıklama yapan Nafiz Ağaoğlu 2004 yerel seçimlerinde partimizden aday gösterilmiş ve Belediye Başkanı seçilmiştir. Yine partimiz 2009 yılında Nafiz Ağaoğlu’nu partimizden aday göstermiştir. Ancak 2009 seçimlerinde kaybetmiştir. Ve Muradiye tarihinde ilk kez Belediye BDP’ye geçmiştir."

"KİMSEYE AYRICALIK YOK"

"Kaldı ki biz Milletvekilleri olarak sadece Muradiye’de değil, bütün ilçelerde bütün aday adaylarına eşit mesafede durduk. Özellikle ben Muradiye’de 11 aday adayını toplayarak, şu ifadeleri kullandım. Diğer aday adaylarının hepsi buna şahittir. Bütün milletvekilleri ve şahsım sizlere eşit mesafedeyiz, hiç kimseye verilmiş bir sözümüz yoktur. Hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır. Netice itibariyle kamuoyu ve teşkilat yoklamaları ve sayın Başbakanımızın en son vereceği karar doğrultusunda içinizden biri aday olacaktır."

"ŞEREF SÖZÜM OLMADI"


"Dolayısıyla geçmişte partimizden Belediye Başkanlığı yapmış Nafiz Ağaoğlu’na karşı namus şeref gibi bir sözüm olmamıştır. Olması kadar yanlış bir şey de olamaz. Çünkü eğer bir söz verilmiş olsaydı diğer aday adaylarına derdik ki müracaat etmeyin zaten bizim adayımız belli. Nasıl ki diğer aday adaylarına belli bir mesafede durmuşsak aynı şekilde Nafiz Ağaoğlu’na da aynı mesafede durmuşuz."

"AÇIKLAMA TALİHSİZ"

"Kendisinin yapmış olduğu açıklama tamamen ciddiyetten uzak bir açıklamadır. Bu açıklamayı yaparken hangi haleti ruhiye içerisinde olduğunu bilememekle birlikte kendisi adına talihsiz bir açıklama diye düşünüyorum. Siyasette şüphesiz ki zikzak yapanlar hiçbir zaman için başarı elde edememiştir. Ak Parti kendisini Muradiye Belediye Başkanı olarak iki kez göstermiştir. Üçüncü kez gösterilmediğinde böylesine bir tutum kendisine ve kendisini destekleyenlere karşı doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum. Bu durumu halkın takdirine bırakıyorum. Adayımız İbrahim Vanlı’dır. Muradiye’nin bütün kesimleri aşiretleri tarafından destek görmüş bir arkadaşımızdır. Daha öncede söylediğim gibi bütün aday adayları bizim için değerlidir. Ama nihayetinde kura çekilseydi bile bir tek kişi aday gösterilecekti. Bu arkadaşımız aday gösterildi ve birçok aday adayı olan arkadaşımızda bu arkadaşımızın başarısı için çalışmaları birlikte gerçekleştiriyor. Nafiz Ağaoğlu da BDP’de siyaset yapacaksa yolu açık olsun diyorum."

www.sehrivangazetesi.com

Editör: TE Bilisim