Yerel seçim heyecanının hızlı bir şekilde devam ettiği şu günlerde bölge illerinde aşiretler ve aileler yine en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Partiler bir taraftan en iyi hizmet için en iyi adayı belirlemek için çaba verirken bir taraftan da aşiret hassasiyetini göz önünde tutmaya çalışıyor. Fakat bu konuda yıllardan bu yanı bazı aşiretler partilere olan tam bağlılıkları yüzünden ‘çantada keklik’ muamelesi görülüp temsiliyette adeta yok sayılıyor. İşte bu aşiretlerden birisi de Küresiniler. Bu durumdan mustarip gazeteci ve işadamı Ferhat Atacan ise konuya duyarsız kalmayıp tepkisini gösteren bir isim.

 

Uzun yıllardır medya sektöründe yer alan ve mesleğin saygın isimlerinden biri olan Ferhat Atacan yerel seçimler öncesi partilerin aşiretler meselesindeki vurdumduymaz tavırları üzerine bir açıklama yayınlayarak duruma tepki gösterdi. Küresinilerin artık siyasette var olma zamanının geldiğine vurgu yapan Gazeteci ve İşletmeci Ferhat Atacan konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında Küresünnilerin artık siyasette var olmalarının zamanı geldiğini ve lider seçimini de bir an önce yapması gerektiğini, bölge konjonktürünün artık bu durumu ‘olmazsa olmaz” hale getirdiğini söyledi. Her seçim döneminde hatırlanan ve daha sonra unutulan Küresünnilerin, bu konumlarından kurtulmaları gerektiğini ve yönetilen değil yöneten pozisyonuna geçmelerinin şart olduğunu aktaran Atacan, “Bugüne kadar siyaseten varlıklarını ön plana çıkarmayan, aşiretsel birliktelik içerisine girmeyen Küresünnilerin yeni jenerasyonu artık “Var” olmak istiyor. Son yıllarda bölgenin yeniden şekillenmesine etki olacak gelişmeler karşısında “Birlikte hareket” yöntemini daha çok dillendiren Küresünniler, Mart 2014 yerel seçimlerinde “ Yönetilen” pozisyonundan “ Yöneten “ durumuna geçiş yapmaya çalışmalıdır. Yaklaşık 100 yıldır  “Lider” mantığını benimsemeyen ve bu yönüyle adeta “Demokrasi” kavramını ileri düzeye götüren Küresünniler, yeni dönemde “Lider” arayışını da bölgenin demokrasi anlayışı içerisinde olmazsa olmaz olarak görmektedir. Devlet açısından zararsız ve bağlı, millet açısından ise geçimli ve  uyumlu bir özelliğe sahip olan Küresünniler, bu olumlu yönleri ile birikimlerini neden topluma aktarmasınlar. Bu açıdan bakıldığında artık yönetici kadrolarında yer almaları, yaşadıkları kentlerde söz sahibi haline gelmeleri varlıklarının gereğidir.” dedi.

 

“AKTİF ROL ALMAK İSTİYORUZ”

 

Var olma taleplerinin ‘ırkçılık’ gibi algılanmaması gerektiğinin de altını çizen Atacan,” Sünni oldukları için topraklarından kovulan bir toplumun dinsel kurallar gereği ırkçı olması mümkün değildir. Bu sebeple var olma talebimiz, birlikte hareket etme özelliğine kavuşma girişimimiz ‘ırkçılık’ olarak algılanmamalıdır. Küresünnilerin ileri gelenleri ve aile büyükleri ile bir araya gelerek konuyu daha geniş boyutlardan ele alacağız. Önümüzdeki yerel ve 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde aktif rol almak için pozisyonumuzu belirleyeceğiz. Artık seçimlerden seçimlere hatırlanan bir toplum olmak istemiyoruz. 100 yıllık varlığa rağmen bugüne kadar kentin yönetiminde hiç olmadık ve sadece 2 milletvekilimiz oldu. Bu bizim açımızdan kötü bir durum olarak durmaktadır ” şeklinde konuştu.


Çetin DEMİR / Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim