AK Parti Van İl koordinatörü ve Ş.Urfa Milletvekili Yahya Akman Van’a gelerek Çatak, Gürpınar, Gevaş ve Edremit ilçe teşkilatları ile toplantıda bir araya geldi.

 

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve yönetimi ile birlikte Van’ın Çatak, Gürpınar, Gevaş ve Edremit ilçelerine bir dizi ziyaretlerde bulunarak ilçe teşkilatları ile bir araya gelen il koordinatörü Yahya Akman, ilk olarak sabah saatlerinde Çatak ilçesine hareket etti. Çatak ilçe teşkilatı ve köy muhtarları ile bir araya gelinen toplantıda, AK Parti Çatak İlçe Başkanı M. Ali Şahin ve Çatak Belediye Başkanı Emin Babur’un birer selamlama konuşmasını yapmalarının ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Aras, dünyanın en büyük teşkilatının AK Parti teşkilatı olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; “Türkiye’de 81 ilin ve 947 ilçenin tamamında, bütün beldelerde, bütün mahalle ve köylerde AK Partimiz temsil edilmektedir. Bu da partimizin ne derece büyük ve halkla yakın olduğunu göstermektedir. Şu an tek hedefimiz, önümüzdeki 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir belediyesi ile birlikte bütün ilçe belediyelerimizi AK Kadrolara emanet etmektir” dedi.

 

AKMAN: DEVLET OLARAK TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR

AK Parti Van İl koordinatörü ve Urfa Milletvekili Yahya Akman, çok önemli bir süreçten geçtiklerini hatırlatarak, yaşanan barış sürecinin AK Parti hükümetinin iktidara geldikten sonra başlatıldığını söyledi. Akman konuşmasında, “AK Parti iktidarından önce sürekli darbeler yaşandı, ekonomik krizler meydana geldi, 28 Şubat süreci patlak verdi ve artık halkın canına tak etti. Halk artık farklı bir yol tercih etmek istedi. O da Tayyip Erdoğan önderliğinde ki malum harekât oldu. Biz değerlerine bağlı, inançlı ve eğitimli gençlikten yana olduk. Kendisini bilen ve büyüklerine saygı çerçevesinde ilerleyen gençlikten zarar gelmeyeceğine inanan kadroyuz. Bir taraftan gençlerimizin önlerini açmaya çalıştık, diğer taraftan da toplumumuzu ilgilendiren tarihi adımlar attık. Bu gün deniliyor ki alkol yaşı ortaokula kadar düştü. Bu nedenle devlet olarak bazı tedbirler almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“DAĞLARDA ARTIK SİLAH SESİ DUYULMUYOR”

Daha sonra AK Parti heyeti Gürpınar ilçesine geçerek, Gürpınar ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış ve teşkilatının bir yıllık hizmetlerini konu alan slayt gösterisinin izlenmesinin ardından selamlama konuşmasını yapan Hayrullah Tanış ve ardında İl Başkanı Abdullah Aras’ın konuşmasından sona sözü alan Milletvekili Yahya Akman şunları kaydetti, “AK Parti iktidarından önce silahlı mücadele benimsenmişti. Biz bu savaş politikasına her zaman karşı çıktık. Bizim partiyi kurduğumuz günden bu yana bu topraklarda yaşayan insanlarımız ile kardeş olduğumuzu ilan etmek için çabaladık. İktidar olduğumuz günden bu yana hedefimiz olan barış süreciyle birlikte son 4 aydır Allah'a Hamd olsun ki kan akmıyor. 4 aydır annelerin gözlerinden yaş gelmiyor. Dağlarda artık silah sesi duyulmuyor. Türkiye barışı kucaklamış durumda. Gürpınar ilçe başkanımızda daha önce silah zoru ile kaçırıldı ve siyasete zorunlu bir ara verdi. Fakat şimdi görüyoruz ki Gürpınar da, Çatakta yurdun her bir yanında ki teşkilatımız siyasetini rahatlıkla yapıyor.”

İLÇE İLÇE GEZDİLER…

Gürpınar ilçesinin ardından Gevaş’a geçildi. Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem ve Belediye Başkanı Nazmi Sezer, ilçe teşkilatı, köy muhtarları ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşmalarını yapan İlçe Başkanı ve Belediye Başkanının ardından İl Başkanı Aras, daha çok hizmet için hep birlikte çaba gösterdiklerini ve bütün teşkilatın da bu çabaya ortak olduğunu belirtmesinin ardından katılımın kendisini mutlu ettiğini söyleyen İl koordinatörü Akman ise teşkilatın gücünün gittikçe artığını ifade ederek, ilçe çalışmaları ve talepler hakkında bilgi aldı. Son olarak Edremit İlçesine geçen AK Parti heyeti, burada İlçe Başkanı Handan Fidan, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Partililer, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı yemekli toplantıya katılarak,  faaliyetler ve çalışma programları hakkında karşılıklı istişare yapıldı. İlçe teşkilatları ziyaretlerini tamamlayan İl Koordinatörü Akman,  AK Parti İl Başkanı Aras ve beraberindeki Partililerin uğurlamasıyla akşam saatlerinde kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilisim