Erdal ERBAŞ - Şehrivan


 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel düzenlediği basın açıklamasında ülkede ki ve Van’da ki gündemi değerlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Bozyel ekonomik alanda iç ve dış politikada bir sıkıntı yaşandığını belirtti. Bu kapsamda bir basın açıklaması düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Bozyel “ekonomik alanlarda hem de iç ve dış politikada yaşadığımız olağanüstü derecedeki sıkıntı, tehdit ve tehlikelerle ilgili bir genel değerlendirme yapmak zarureti hissettik. Zira Bugün ülkemiz Cumhuriyet döneminden bugüne kadar, olmadık derecede bir kıskaç altına girmiştir.” Dedi. Birçok gencin geleceğinden emin olmadığını belirten Bozyel “Darlık ve kıtlık tüm çiftçilerimizi halkımız vurmuştur. Girdi fiyatlarındaki fahiş zam ve vergiler çiftçilerimizi mağdur etmiştir. KDV ve ÖTV nedeniyle dünyanın en pahalı mazotunu kullanmak çiftçilerimiz için eziyete dönmüştür.” İfadelerini kullandı.

‘SOSYAL BİR CİNNET YAŞANIYOR’

Yer altı ve yer üstü kaynaklarının kullanılamadığını belirten Bozyel “Sözlerimin başında öncelikle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin de, her birinize selam, saygı ve muhabbetlerini de arz ediyorum. Bu arada hepinizin geçmiş Ramazan bayramını kutlar, ailenize yörenize ve milletimizin tüm mensuplarına hayırlar uğurlar sağlık afiyet huzur ve bereket getirmesini de, Yüce Rabbimden niyaz ederim. Özellikle bugünkü toplantımızın düzenlenmesinde emeği geçen başta Van İl Başkanlığımız olmak üzere bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Sayın Basın Mensupları, Muhterem Dava Arkadaşlarım tertip ettiğimiz bugünkü basın toplantısında hem ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik alanlarda hem de iç ve dış politikada yaşadığımız olağanüstü derecedeki sıkıntı, tehdit ve tehlikelerle ilgili bir genel değerlendirme yapmak zarureti hissettik. Zira Bugün ülkemiz Cumhuriyet döneminden bugüne kadar, olmadık derecede bir kıskaç altına girmiştir. Bir tarafta adeta sosyal cinnet geçirecek derecede meydan gelen şiddet ve gasplar, adam öldürmeler, öksüzler yurdundan tutunda sokaklara varıncaya kadar işlenen tecavüz olayları, çaresizlikten meydana gelen intiharlar, artık sıradan bir olaylar dizisine dönüştü. Artık bunalım yaşayan bir toplum manzarası her gün gazete sayfalarının başköşelerini, televizyon ekranlarının baş haberini oluşturmakta, diğer taraftan ülke, millet ve devlet birliğimiz mevcut iktidar ve yandaşlarınca; "yağma Hasan'ın böreği" misali, ona buna peşkeş çekilmektedir. Yer altı ve üstü kaynaklarımız Erdoğan ailesine ve yandaşlarına taksim edilirken, içinde yer aldıkları 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun delillerini gizleyebilmek için de, Türkiye'nin tüm kurumlarını hallaç pamuğu gibi dağıtmaktadırlar.” Diyerek ekledi.

‘GENÇLER AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR’

Ülkemizdeki iş imkânlarının kısıtlılığına değinen Bozyel “Bu anlamda Binlerce polis, kamu görevlisi, hâkim ve savcılar sırf Erdoğan ile ailesinin ve yalaka tayfasının yanı sıra bakanlarının "hırsızlık ve yolsuzluk" perdesini araladıkları için, öz yurtlarında sürgün ve tutsak durumuna düşürülmüşlerdir. Ne şu andaki vaktimiz ne de sözlerimiz bunları izah etmeye kifayet eder. Mesela ekonomik olarak kısa bir değerlendirme yapacak olursak ülkemizde 15 ile 24 yaş arasındaki genç nüfus 13 milyona yaklaşmaktadır. Bu sayı, birçok ülkenin toplam nüfusundan daha çoktur. Ancak, iş imkânları var mıdır? Gençlerimiz geleceklerinden emin midirler? Zira milyonlarca gencimiz iş aramakta, yuva kurmayı istemekte, kimseye muhtaç olmadan insanca bir iş ve gelir imkânına sahip olmayı talep etmektedir. Bu onların en tabii hakkı değil midir? Ne kadar üzüntü ve elem verici bir durum... Kendilerine sanal Cennet sunulan gençler, gerçekte bugün açlıkla mücadele etmekte, yoklukla, yoksullukla cebelleşmektedir. Diğer taraftan AKP hükümeti 12 yıldır Türk çiftçisine vatandaşına da yüz çevirmiştir. Darlık ve kıtlık tüm çiftçilerimizi halkımız vurmuştur. Girdi fiyatlarındaki fahiş zam ve vergiler çiftçilerimizi mağdur etmiştir. KDV ve ÖTV nedeniyle dünyanın en pahalı mazotunu kullanmak çiftçilerimiz için eziyete dönmüştür.
AKP iktidarları döneminde mazottaki fiyat artışı yüzde 300'ü bulmuştur. Çiftçilerimiz sürekli kan kaybetmektedir. Köylerimize hüzün çökmüştür. Tarlasına bir yanda ümit eken, diğer yanda çile kaldıran çiftçilerimizin feryat ve şikâyetleri hiç duyulmamaktadır.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim