Başbakan Ahmet Davutoğlu ,Van'da gerçekleştirilen Tıp Bayramı Programı'nda konuştu.

 

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

 

Van benim aşkla bağlı olduğum şehrimdir. Bu benim Başbakan olarak Van'a 5. gelişim. Ne zaman fırsat bulsam, ruhum daralsa, Van'a gelmeye devam edeceğim. Hafta sonlarını terörden canı yanan vatandaşlarımızla geçirmeye çalışıyoruz. Geçen hafta Silopi'deyim. Silopi, bu terör olaylarından en çok etkilenen yerlerden biriydi. Hiçbir şey Silopilinin başının eğilmesine sebep olmayacak. Hepsinin yüzü gülüyordu, hepsinin başı dikti.

 

"DEVLETİN HALKLA KUCAKLAŞMASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR"

Bu bahar bazılarının hesap ettiği gibi kanın, gözyaşının aktığı bir bahar değil, huzurun yaşandığı bir bahar olacak. Aramıza hendek ve barikat koyamayacak, devletin halkla kucaklaşmasına engel olamayacaklar.

 

"BİZİM İÇİN İZMİR NEYSE VAN DA ODUR"

Van, özel bir yerdir. Van bütün geçiş yollarının merkezindedir. Bütün yollar burada kesişiyor. Bugün de Türkiye'nin sembol şehirlerinden bir tanesi, bizim için İzmir neyse Van da odur. 4 gün önce İzmir'deydim, şimdi Van'dayım.

Bütün sağlık çalışanlarımızın tıp bayramlarını kutluyorum. Doktorlarımız hem bu özel gün nedeniyle hem de terörle mücadele kapsamında destansı fedakarlıktan dolayı tebrik ediyorum. Buradaki doktor kardeşlerime çok şanslı bir mesleği icra ettiklerini söylemek istiyorum. Hepinizi tebrik ediyorum.

Anne baba nasıl unutulmazsa, şifa veren doktor da asla unutulmaz. Onun için tıp bayramında gerek bu salondaki gerekse dışarıdaki bütün doktorlarımızı buradan tebrik ediyorum.

Sağlık personelimiz ülkemizin her köşesinde hizmet vermeye devam ediyorlar. 7 Haziran'dan beri halkımıza sağlık hizmeti götürürken hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Hain terörist saldırıda şehit olan bu kardeşlerimizin hatıralarını asla unutmayacağız.

 

"HASTANEYE SALDIRAN İNSAN MIDIR?"

Ambulansın bizim dilimizdeki karşılığı can kurtarandır. Ambulansa ateş açan biri insan mıdır? Hastaneye saldıran kişi insan mıdır? Cizre Devlet Hastanesi'ne 1 günde 20 roket atılıyor. Hekime, hemşireye kurşun sıkan insan mıdır? Bu alçaklar hangi insani değerleri savunuyor olabilir? Eminim bunları önce bölgemizin halkı mahkum edecek ve onlara en doğru mesajı o bölgenin halkı verecek. Benim hangi vatandaşım ambulansa ateş açan birine destek verebilir.

 

"HALKIMIZIN AKLINI KARIŞTIRMAK İÇİN ATILAN BİR YALAN"

Sağlık personelimizin güvenliği için tedbirler alıyoruz. Bizim bütün bu gayretimize rağmen, geçen günlerde yaralananlara sağlık hizmeti vermediğimizi söylediler. Bu, bölgedeki halkımızın aklını karıştırmak için atılan bir yalan. Biz yaralıyı sağlığına kavuşturur, bir suçu varsa adalete teslim ederiz. Bölge halkı teröriste hiçbir zaman geçit vermedi.

 

"SAĞLIK PERSONELİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Güvenlik görevlilerimiz kahramanca mücadele ederken doktorlar da oradaydı. Ben doktorlara teşekkür ediyorum, siz hep bizim yanımızdaydınız, biz de her zaman sizin yanınızda olacağız.

Ülkemizin her karışına hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Kuvvetli devlet hem teröre haddini bildirir, hem de vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşını tedavi için ülkesine getirir.

Sağlıkta şiddete sıfır tolerans dedik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ciddi önlemler alıyoruz.

Hekimlerimiz 72 yaşında da şifa dağıtacak.

 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARINA DÜZENLEME"

Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının emekli maaşları için de düzenleme yapacağız. Hekimlerin emekli maaşlarının artmasını sağlayacağız. Emekli aylıklarını 2100'den 3100'e çıkartacağız. Uzman hekimlerin emekli maaşını da, 2580'den 3250'ye çıkaracağız.

Hekimlerin emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarına şiddeti kesinlikle durduracağız. Sağlık çalışanlarına hakaret ve tehdit edenler tutuklanacak.


Kaynak : karar.com

Editör: TE Bilisim