30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimin galibi de mağlubu da dün seçimi değerlendirmek için meydandaydı. BDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya kazandıkları Van merkez ilçe belediye başkanları, Ak Partili Büyükşehir adayı Osman Nuri Gülaçar ise 2 ilçe başkanı ile birlikte konuştu. Kaya, “İstediğimizi alamadık”, Gülaçar; “Hakkınızla kazanmadınız” dedi.

KAYA: HEDEFİMİZE ULAŞAMADIK…

Dün merkez ilçe belediye başkanlıklarını kazanan siyasetçiler ile birlikte mazbatasını alan Bekir Kaya, mazbatasını aldıktan sonra seçimle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Kaya seçimlerle ilgili; “Bu halkın elinde kanı olan, Roboski katliamına sesini çıkarmayan, halkın malı olan arazileri TOKİ'ye peşkeş çekip sonra o arazileri halka iki katına satanlara halkımız teveccüh göstermedi” dedi. Öte yandan hedeflerinin 14’te 14 olduğunu hatırlatan Kaya, seçime dair; “Van'da 14'te 14 hedeflerine ulaşamadık, ancak önemli bir başarı düzeyi yakaladık. Bundan sonra tüm belediye başkanları olarak halka hizmet için çabalayacağız.” Şeklinde konuştu.

GÜLAÇAR: NASIL KAZANDIKLARINI BİLİYORUZ!

Seçimleri değerlendirmek üzere seçim sonrası ilk kez konuşan Ak Parti’nin Büyükşehir adayı Osman Nuri Gülaçar ise sert sözlerle seçimi değerlendirdi. BDP’nin seçimi hakkıya kazanmadığını belirten Gülaçar; “Seçimleri nasıl kazandığınızı çok iyi biliyoruz” diyerek tepki gösterdi. Birilerinin yarışı savaşa dönüştürdüğünü belirten Gülaçar, sandıklara sahip çıkamadıklarını da itiraf ederek, şu ifadelere yer verdi; “Başkale’nin Eşmepınar köyünde, Örenkale köyünde ve birçok köyde, Çaldıran’ın 22 köyünde, Gürpınar, Saray, Özalp, Çatak, Bahçesaray, Erciş ve Muradiye’nin birçok köyünde bize oy vermek isteyip de açık oy kullandırmadan ötürü bizlere oy veremeyen vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bizler tedbirlerimizi alamadık. Üzerimize düşen görevleri yapamadık.” Dedi.

TARAFLARIN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim