Genç Liderler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Tolga Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada Önümüzdeki yerel seçimlerde Van Belediyesi'nin Büyükşehir olması nedeniyle gençlerin aktif siyasete katılımı kaçınılmaz olduğunu belirtti. Gençlik dinamizmi ve enerjisinin Van depremi gibi büyük bir felaketin yaralarının daha hızlı sarılmasına imkan sağlayacağının altını çizen Yüksel, ''Hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar, gençler yerel yönetimlerin her kademesinde görev almalıdırlar'' dedi.

 

 

DAHA YAŞANILABİLİR BİR VAN İÇİN…

 

Yüksel açıklamasının devamında ''Yaşadığımız kentle ilgili hayallerimizi ancak ve ancak elimizi taşın altına koyarak harekete geçirebiliriz. Artık gençler görev almak zorundalar. Yaşadığınız kentle ilgili hayalleriniz için harekete geçmezseniz, başkalarının belirlediği kaderi yaşamak zorunda kalırsınız'' dedi. Muhtarlık, Belediye Meclis üyeliği ve Belediye Başkanlığı makamlarında artık gençlerin de ön planda olmalarını, daha modern ve yaşanılabilir bir Van için tüm gençlere siyasete girme çağrısında bulundu.

 

SEÇİLEBİLME YAŞININ 18 OLMASINA ŞARTLI DESTEK

 

 Genç Liderler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Yüksel ayrıca daha önceden de Seçilebilme yaşının 25'e düşürülmesi kampanyasında da aktif görev alan Genç Liderler'in, Seçilebilme yaşının 18'e düşürülmesi konusunda da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önerisine şartlı destek verdiklerini belirtti. Ayrıca konunun salt bir Parlamento temsiliyeti olarak değil, yerel yönetimlerde temsil hakkının elde edilebilmesine imkan sağlayabileceği faydasıyla değerlendirilmeli dedi.

 

Veysel İzgi/Şehrivan

Editör: TE Bilisim