Gülen Cemaati'ne gönül verenlerin 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceği merak edilirken, gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerek köşe yazarları gerekse kamuoyu tarafından dillendirilen ‘Cemaatin, AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse ona oy verilecek' tezi BDP için de geçerli mi? Yani bir başka deyişle cemaat mensupları, Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'ye karşı BDP'ye oy verecek mi? BDP destekli Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk ile konu ile ilgili olarak Kanal 7'ye konuştu.

"BİZİM CEMAATİN OYUNA İHTİYACIMIZ YOK"

Türk, cemaatin BDP'ye oy vermesi çok düşük bir ihtimaldir, bugüne kadar da buna benzer bir tartışma yaşanmadı. Zaten bizim de cemaatin oylarına ihtiyacımız yok, dedi.

"ÖCALAN 2 YIL ÖNCE PARALEL YAPIYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ"

Demokrasiden yana oldukları için bu tür bir siyasetin içerisinde yer almadıklarını, cemaatin ilk uygulamalarını eleştiren, devlet içerisinde ne kadar güçlendiklerine dair ilk uyarıları yapanın kendilerinin olduğunu belirten Türk, hatta Abdullah Öcalan 2 yıl önce paralel yapıya dikkat çektiğinde ‘bu ne diyor?' diye sesler çıktığını, hatırlattı.

AHMET TÜRK'TEN CEMAATE ELEŞTİRİ

Halkları kucaklaştıracak, Anadolu'ya Mezopotamya kültürlerini olduğu gibi kabul edecek, kaynaştıracak, içselleştirerek birbirine karşı hukukunu koruyacak bir mantığın yanında olduklarını sözlerine ekleyen Türk, cemaatin bu yapı, mantık, ve anlayıştan uzak olduğunu iddia etti. Demokrasi kültürünün oluşmamasından dolayı siyasetin Ergenekon, asker ve cemaate muhtaç olduğunu dile getiren Ahmet Türk, Türkiye halkının bu kavgalardan, iktidar kavgasından büyük dersler çıkaracağını umuyorum, açıklamasında bulundu. Demokrasini olmadığı yerlerde kendini iktidarlaştırmak isteyen paralel güçlerin ortaya çıkabileceğini belirten Türk, şu andaki problemin hükümet-cemaat sorununun olmadığına vurgu yaptı. Var olan mücadelenin, kontrolü elinde tutma mücadelesi olduğuna dikkat çeken deneyimli isim Türk, cemaatinin asıl derdinin ‘Başbakanlık' olmadığını, cemaate siz ‘Başbakanlık' makamı verseniz de onu kabul etmeyecektir, dedi ve ekledi: Cemaat kontrolü kaybedince, cemaatin çelişkileri de ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim