Van Kültür, Sanat ve Spor Derneği (VAKSED) tarafından organize edilen program çerçevesinde Van’a gelen Zaman Gazetesi köşe Yazarı İlahiyatçı-Yazar Ahmet Kurucan gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Camia’nın bütün siyasi partilere eşit mesafede olduğunu belirten Kurucan, Camia’nin hangi partiye oy vereceği konusunda da özgür olduğunu söyledi.

VAKSED’in davetlisi olarak Van’a gelen Zaman Gazetesi köşe Yazarı Ahmet Kurucan bir konferans verdi. Beş yıldızlı bir otelde düzenlenen konferansa bin 500 kişi katılırken, Kurucan katılımcıların gündemle ilgili sorularını da yanıtladı. Hiç bir siyasi partiye veya siyasetçiye yakın olmadıklarını söyleyen Kurucan, “Bizim cemaat İslami bir cemaat olarak veya başkalarının isimlendirmesiyle bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bir anlayış sergiliyor. İster camia olarak, ister STK olarak tarih boyunca siyasete ve siyasetçiye bir bakışımız var ve bu bakışımız hiç değişmedi. Biz cemaat olarak bütün siyasi partilere eşit mesafede ve eşit yakınlıkta bulunuyoruz.” Diye konuştu.

“AK PARTİ GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞADI”

Hocaefendi siyasete olan mesafeyi koruduğunu dile getiren Kurucan, “Ama bir vatandaş olarak, sorumluluğu hisseden biri olarak dinin kendisine yüklemiş olduğu bir zaviyeden de iyive güzel gördüğü şeylerde teşvikçi oluyor ve alkışlıyor. Kötü gördüğü şeylerde de usulüne uygun bir şekilde uyarılarda bulunuyor. Dolayısı ile meseleyi siyasete müdahale değil, ulemanın ilmin namusu içerisinde sorumluluğunu yerine getiren bir sivil toplum lideri olarak bunu yapıyor. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında hükümetin cemaati paralel yapı ilan etmesi hiç etik değil.” İfadelerini kullandı. Ak partinin iktidarda olduğu dönemi de değerlendiren Kurucan, ilk iki dönemde Ak Parti’nin çok iyi çalışmalar yaptığını belirterek, “Hepimizin takdirle karşıladığı şeyler yapıldı. Ancak üçüncü dönemde güç zehirlenmesi yaşandı diyebiliriz. Biz birinci ve ikinci dönemde gördüğümüz Ak Parti’yi ikinci dönemde görmedik, alabildiğine yanlışlıklar yapıldı. Bu durumu bir güç zehirlenmesi olarak tanımlıyorum birçok kişinin tanımladığı gibi.” Diye konuştu.


“CEMAAT İSTEDİĞİ PARTİYE OY VERMEKTE ÖZGÜR”

Cemaate ‘Paralel Yapı’ diyen hükümetin, deliller ışığında bunu ortaya koyamadığını söyleyen Kurucan,‘Haşhaşi’, ‘dış güçler’ gibi ifadelerin algı üzerinde yönetimin söz konusu olduğunu söyledi. Cemaatin 7 bin kişiyi dinlediğine dair spekülatifhaberlerin çıktığını ve Beşir Atalay’ın 2 bin 473 kişi dinlendiğini söyleyerek doğru söylemediğini belirten Kurucan, yandaş medyanın olayları körüklediğini ifade etti. Kurucan , “Cemaat hangi parti olursa olsun oy vermekte özgürdür ancak tek adamla giden bir rejiminde olduğunu da bilmeliyiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim