CHP fezlekelerle ilgili Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmak için 110 imzayı hazırladı. MHP ve BDP ile bağımsız vekillerin desteğiyle 184 olan toplantı yeter sayısına ulaşıldı.

Yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­na adı ka­rı­şan dört es­ki ba­kan­la il­gi­li Mec­lis'e gön­de­ri­len fez­le­ke­le­rin, Mec­lis Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek ta­ra­fın­dan Ge­nel Ku­rul'un bil­gi­si­ne su­nul­ma­dı­ğı­nın or­ta­ya çık­ma­sın­dan bu ya­na AK Par­ti, CHP ve Mec­lis Baş­kan­lı­ğı ara­sın­da tam an­la­mıy­la tak­tik sa­vaş­la­rı ya­şa­nı­yor. CHP, ge­çen haf­ta di­ğer mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­ne 26 Mart'ta 'aç-ka­pa' ya­pa­cak Ge­nel Ku­rul'a ge­lin çağ­rı­sı yap­mış­tı.

İM­ZA­LAR TA­MAM

Ge­nel Ku­rul'un ça­lış­ma­sı için İç­tü­zük ge­re­ği, 184 mil­let­ve­ki­li­nin ha­zır bu­lun­ma­sı ge­re­ki­yor. 134 mil­let­ve­ki­li­ne sa­hip CHP, mu­ha­le­fe­te ka­tı­lım çağ­rı­sı yap­mış­tı. CHP 26 Mart'ta 184 ve­ki­lin bu­lun­ma­sı du­ru­mun­da fez­le­ke­le­rin Ge­nel Ku­rul'da oku­na­ca­ğı ön­gö­rü­sün­den ha­re­ket et­miş­ti. An­cak AK Par­ti gru­bu, se­çim ön­ce­si fez­le­ke­le­rin Mec­lis Ge­nel Ku­ru­lu'nda okun­ma­sı­nı is­te­mi­yor. AK Par­ti Gru­bu'nun bu tav­rı ne­de­niy­le, fez­le­ke­ler ha­len ge­len ev­rak nu­ma­ra­sı al­ma­dı. Ge­len ev­rak nu­ma­ra­sı­nın iş­len­me­me­si ne­de­niy­le Mec­lis Baş­kan­lı­ğı is­ter­se, fez­le­ke­le­rin Ge­nel Ku­rul'da okun­ma­sı­nı ge­cik­ti­re­bi­lir. CHP bu ne­den­le dün tak­tik de­ğiş­tir­di.

CHP ve MHP grup baş­kan­ve­kil­le­ri ara­sın­da dün TBMM 'nin 26 Mart'tan ön­ce ola­ğa­nüs­tü top­lan­ma­sı­na iliş­kin gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­ti. İç­tü­zü­ğe gö­re, 110 mil­let­ve­ki­li­nin im­za­sı ile Mec­lis'in ola­ğa­nüs­tü top­lan­ma­sı çağ­rı­sı ya­pı­la­bi­li­yor. 134 mil­let­ve­ki­li­ne sa­hip olan CHP im­za­la­rı ta­mam­la­dı.

26 MART'TAN ÖNCE TOPLANACAK

Mec­lis Baş­kan­lı­ğı, CHP'nin ta­le­bi­ni en geç 7 gün için­de ye­ri­ne ge­tir­mek zo­run­da. CHP, çağ­rı­yı bu haf­ta yap­ma­yı plan­lı­yor. CHP'nin 14 Mart'a ka­dar çağ­rı yap­ma­sı du­ru­mun­da, Mec­lis en geç 21 Mart'ta ola­ğa­nüs­tü top­la­na­cak. Di­ğer mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­nin CHP'nin çağ­rı­sı­na uy­ma­sı ge­re­ki­yor, ak­si tak­dir­de 184 ye­ter sa­yı sağ­la­na­ma­dı­ğı için çağ­rı dü­şe­cek. MHP Ge­nel Baş­ka­nı Dev­let Bah­çe­li ve BDP 'nin olum­lu ya­nıt ver­me­si ve AK Par­ti'den is­ti­fa eden ba­ğım­sız mil­let­ve­kil­le­ri­nin de ka­tı­la­ca­ğı bek­len­ti­si ne­de­niy­le olu­şan si­ya­si tab­lo; bu sa­yı­ya ra­hat ula­şı­la­ca­ğı­nı gös­te­ri­yor.

GÜNDEM FEZLEKE OLACAK

Bugün gazetesinin haberine göre, CHP, olağanüstü toplantı çağrı gerekçesini fezlekelerin okunması şeklinde belirledi. Bu durumda, bakanlarla ilgili suçlamaların yer aldığı fezleke üst yazıları, Meclis Başkanlığı ya da AK Parti Grubu'nun inisiyatifi dışında; kesin olarak okunacak.

Daha fazlasını oku: CHP çağırdı BDP ve MHP destek verdi - Siyaset Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/chp-cagirdi-bdp-ve-mhp-destek-verdi-_443813.html#ixzz2veT4NP44
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Editör: TE Bilisim