ŞEHRİVAN ÖZEL - Referanduma kısa bir süre kala 'Hayır' kampanyası yürüten ve 16 Nisan'da 'Hayır' demek için çalışmalar yapan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu'nun genel merkez ve Türkiye'deki tüm il başkanları ile paylaştığı bir mesaj olay oldu.

Van'da Cemal Şen'in ardından geçici bir seçim döneminin ardından koltuğa oturan ve son bir kaç yıldır CHP il başkanlığı görevi yapan Mehmet Kurukçu geçtiğimiz aylarda katıldığı MÜSİAD Van İl Başkanlığı programına davet edildi. Kentte bir çok programa davet edilen ve katılım sağlayan Kurukçu, MÜSİAD'ın porgramında emek verenler ve geceye sponsorluk yapan firmaların plaket takdimi sırasında da sahneye davet edildi. MÜSİAD'ın Van İl Başkanı Abdulahat Arvas'a emeğinden dolayı verilecek olan plaketi takdim etmek için sahneye çıkan ve ödülü veren İl Başkanı Kurukçu, o gecenin ardından sosyal medya paylaşımlarında da o geceyle ilgili fotoğraf ve mesajlar paylaştı. Van cephesinde normal gibi görünen o paylaşımları Kurukçu tarafından genel merkeze ve il başkanlarına ise çok farklı bir şekilde aktarılınca skandal mesaj gündeme bomba gibi düştü!

 

ARVAS'A VERDİĞİ ÖDÜLÜ ALMIŞ GİBİ GÖSTERDİ!

Olayın skandal boyutu ise Kurukçu'nun tüm il başkanlarına attığı mesaj ile ortaya çıktığı. Şehrivan'ın ulaştığı mesajda MÜSİAD'ın gecesinde nezaketen plaket sunumu yaptırılan Kurukçu'nun CHP cephesine olayı çok farklı şekilde aktardığı görüldü. Zira Kurukçu, o fotoğrafları alıp tüm il başkanlarının olduğu Whatsapp adlı grupta 'En iyi il başkanı ödülünü aldım' şeklinde lanse ettiği ve bunu CHP'nin Van'daki bir başarısı olarak gösterdiği ve Van'da yüzde 60 oranında bir 'Hayır' çıkacağını belirtmiş.

 

İŞTE KURUKÇU'NUN ÖDÜL ALDIĞINI İDDİA EDEREK YAZDIĞI O MESAJ!

İl başkanı Kurukçu'nun il başkanları grubuna attığı mesajda hem MÜSİAD, yüzde 90'ı 'AKP'li' tabiri ile nitelendirilip bu derneğin kendisine yılın en iyi il başkanı ödülünü verdiği belirtiliyor. Öte yandan yüzde 60'ın üzerinde hayır çıkacağını iddia eden il başkanı bunu rahatlıkla 81 ilin il başkanı ve parti genel merkezinden isimlerle paylaşıyor.

 

ANKARA'YA FARKLI VAN'A FARKLI!

Kurukçu o plaket taktim törenini kendi sayfasında ise doğru şekliye paylaşmış ve Abduluhat Arvas'a plaket verdiğini kendi hesabından paylaşmıştı. İşte Kurukçu'nun o paylaşımı:

 

MÜSİAD VE ARVAS NE DİYECEK?

Bu skandal paylaşım, mesaj ve yanlış algı ile ilgili tavırların CHP cephesinde nasıl yorumlanacağı ile birlikte MÜSİAD cephesinde ve Arvas nezdinde nasıl yorumlanacağı ise merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim