CHP Grubu saat 10.00'da basına kapalı toplandı. Toplantıda Cumhurbaşkanı seçim süreci değerlendirildi. Kılıçdaroğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "İsim üzerinde konuşulmadı, arkadaşlar önerilerini iletti" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BÜYÜKERŞEN'İ İSTİYOR

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre toplantının sonunda CHP milletvekilleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için düşündükleri isimleri bir kağıda yazarak Kılıçdaroğlu'na iletti. CHP milletvekillerinin ağırlıklı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismini önerdikleri öğrenildi.

RIZA TÜRKMEN İSMİ DE ÖN PLANA ÇIKTI

CHP İzmir Milletvekili ve eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Rıza Türmen de cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerilen isimler arasında yer aldı.

KAMER GENÇ DE ADAY OLMAK İSTİYOR

Toplantıda Kamer Genç de söz alarak aday olmak istediğini söyledi. Genç, "Tayyip Erdoğan'la ancak ben baş edebilirim" dedi.

CHP'DE TEMASLA HIZLANDI

Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'le biraraya geldi. Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş'le yapacağı görüşme Soma'daki maden kazası nedeniyle ertelenmişti.

"MASA BAŞINDA ADAY BELİRLEMEK DOĞRU DEĞİL"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 15 dakikalık bir görüşmenin ardından ortak basın düzenledi. CHP Lideri, "Sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum, benim yabancım değilsiniz. Geçmişte, bürokrat olduğum dönemde beraber çalıştık" derken, "Size gelmemin nedeni şu; esnaf sanatkarlar olarak nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Bu cumhurbaşkanının nitelikleri ne olmalı? Eğer biz bu konuda sizden başlayıp diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini aldıktan sonra adayımızı belirlersek sağlıklı ve tutarlı bir yol izleyeceğimize inanıyoruz. Oturup masa başında aday belirlemenin doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ"

Bir partiye genel başkan değil, 76 milyonun cumhurbaşkanının seçileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, aklı önceleyen, herkesin rahatlıkla "evet, bu benim Cumhurbaşkanı adayımdır' diyebileceği bir aday belirlemeye çalışıyoruz. O açıdan sizlerin görüşleri önemli" dedi. Basın toplantısının ardından, tek tek herkesin görüşlerini almak istediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Esnaf ve sanatkarların bir toplum için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Sizlerin görüşleri bizler için çok ama çok önemli. O görüşler çerçevesinde biz de kendi yol haritamızı çizeceğiz. Umarım ve diliyorum, Türkiye'ye yakışan, dünyada saygınlık uyandıran, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye inanmış, her yurttaşı kucaklayan, öfkeyle değil, akılla toplumu kucaklayan bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmış oluruz. Nitelikler konusunda sizler görüş beyan edeceksiniz, biz de onları not olacağız ve o çerçevede kendi yol haritamızı belirleyeceğiz" diye konuştu.

"SİFTAH SİZDEN BEREKET ALLAH'TAN"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının sonunda "Siftah sizden bereket Allah'tan' diye sizin kullandığınız çok deyim vardır. Esnafla başladık. Siftahı sizinle yaptık. Bakalım bereket nasıl olacak, hep beraber görmüş olacağız. İnşallah Bereketli olur" dedi.

Editör: TE Bilisim