CHP İl Başkanı Cemal Şen geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan ‘CHP Bakkaliyesi’ haberinin ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık’a cevap verdi. Gazetemizde de yer alan ve Saray ilçesinde bir bakkal içinde yönetilen ilçe teşkilatına giderek burada bir açıklama yapan Saray İlçe Teşkilatının da yer aldığı bir açıklama ile hem Karabıyık’ı eleştirdi hem de demokratikleşme paketini de eleştirdi. Saray’da bulunan teşkilatlarının bir binaya sahip olmadığını ve bakkalda siyaset yaptıklarını açıklayan AK Partili Karabıyık’ı cevap veren Şen, Saray’daki binalarının kendilerine ait olduğunu Saraylı bir vatandaşın depremden sonra yaşadığı sıkıntılardan dolayı bu binalarını vatandaşa açtıklarını söyledi. Ayrıca Van’da devam eden konteyner kentlerdeki dramı da dile getiren Şen, ‘Bizim Saray’da yaptığımız insani bir davranıştır, onların konteynerlerde yaptığı ise insanlık ayıbıdır’ dedi.

 

CHP İl Başkanı Cemal Şen geçtiğimiz hafta gazetemizde ‘CHP Bakkaliyesi’ şeklindeki bir haberle yer alan ve Hekim Karabıyık’ın büyük eleştiriler yönettiği Saray İlçesi’ne çıkarma yaptı. Beraberine CHP İl Başkan Yardımcı Mehmet Kurukcu ve CHP Parti yetkililerini alan Şen, Saray ilçesini ziyaret etti. Saray İlçe Başkanı Yüksel Öztürk, İlçe parti yönetimi ve birkaç köy muhtarı tarafından karşılanan Şen ve yönetimi burada bir dizi açıklamalarda bulundu. Demokratikleşme Paketi’nden, Konteyner kentlere ve son olarak gazetemizde çıkan ve Hekim Karabıyık’ın açıklamalar yaptığı CHP Bakkaliyesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

ŞEN: CHP ŞUAN AKP’NİN KORKULU RÜYASIDIR

 

CHP Bakkaliyesi hakkında açıklamalarda bulunan ve AK Parti’nin konteyner kentlerdeki ayıbı kapatarak kendilerinin yaptıkları insani yardıma ayıp demesini kınayan Şen, şu sözlere yer verdi: “Bu gelişlerinden dolayı büyük kaygılara kapılan AKP İl Başkan Yardımcısı Saray ilçemizde, ilçe binamız olarak hizmet veren binamızın bir CHP Bakkaliyesi’ne dönüştürüldüğünü, bizim hizmet ve çalışmalarımızı bir bakkaliyede sürdürdüğümüzü, bir fotoğraf yayınlamakla birlikte bir açıklama yapmıştır. Ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de hiçbir dikili taşa sahip olmadığını belirtmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetinin özü ve gerçeğiyiz. Biz başkaları gibi hikmet yarı dizinin altında boyun eğerek, Obama’nın sopaları ile siyaset yapan bir yapıya ve siyaset yapısına sahip değiliz. Biz özgür ve demokratik bir yapıdan geliyoruz, biz kurtuluş savaşının gerçekliğinden doğmuşuz. Değerli arkadaşlarım bir vatandaşımızın hemen yanı başımızda bir işyeri yıkılmış, yıkıldığı için bu dükkânın yeniden yapılması konusunda ilçe başkanımızdan bir ricada bulunmuştur. İlçe başkanım beni aramış, başkanım böyle bir durum var ne diyorsunuz? Dedi. Tabi ki bu bir insani taleptir, bir insani yardımdır. Ama ben kendileri Cumhuriyet Halk Partisi’nde eleştirecek bir şeyi olmadığı için bunu elbette kullanacaktır. O yüzden dikkatli olun bu konuyu da sizlerin vicdanına bırakıyorum, siz nasıl istiyorsanız, nasıl karar veriyorsanız verin dedim. Bundan sonra ilçe başkanımız bu vatandaşımızın 15-20 günlük bir süre zarfı için o malzemelerini bizim ilçe binamıza almıştır. Daha sonra bu vatandaşımız kendi eşyalarını dükkanı tamamladıktan sonra dükkanına taşımıştır. Şimdi ben soruyorum bu Cumhuriyet Halk Partisi Bakkaliyesi mi Türkiye’nin bir ayıbıdır? Yoksa 3 yıldır devam eden ve son olarak elektrikleri kesilmiş, suları kesilmiş, adeta ölüme mahkûm edilmiş bunca insanımızı tenekede çorba yapacak dereceye getiren anlayış mı ayıptır? Bu bana göre bir ayıp değil, bir yurttaşlık görevidir. Benim yurttaşım, benim halkım gerekirse benden il başkanlığı binamı isterse ben böyle bir affet durumda böyle bir perişanlıkta ben Van İl Başkanlık binamı da bu vatandaşa tahsis ederim. Ama Sayın Başbakan, Sayın Bakanlar kurulu, Sayın dört milletvekili, Sayın Abdullah Aras ve Hekim Karabıyık’ın bu fotoğrafı iyice bir irdelemesini ve kendilerini sorgulamasını isterim. En büyük ayıp burada saklıdır. Cumhuriyet Halk Partisi bölgede büyük bir ivme kazanıyor, Cumhuriyet Halk Partisi son yapılan araştırmalarda % 10’lara doğru gidiyor. Böyle bir durumda onlar % 1’lik bir CHP istiyorlar. Ama Cumhuriyet Halk Partisi şuan AKP’nin korkulu rüyasıdır”.

 

ŞEN: HALKIN SORUNLARINI ÇÖZMEK VEKİLLERİN İŞİDİR

 

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen konteyner kentlerde yaşanılan drama bir dur denilmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda da AK Parti’ye sert eleştiriler yöneltti. Ayrıca milletvekillerinin bu konu hakkında sessiz kalmamaları ve bu konuyu parlamentoya taşımları gerektiğini belirten Şen, şu sözlere yer verdi: “27 Eylül 2013 tarihinde ilimize teşrif eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin 5 milletvekili ve bu ekibin başında bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu başkanlığında gelen heyet Anadolu Konteyner Kentte yaşanan insanlık dramı, Kayaçelebi Konteyner Kentte yaşanan insanlık dramı ve Tahirpaşa Konteyner Kentteki insanlık dramını incelemek ve yurttaşlarımızın sorunlarını meclise taşıma amacıyla gelmiş bulunmaktaydılar. Sayın vekillerim, sayın genel başkan yardımcım çok önemli incelemelerde bulundu ve çok detaylı bilgi sahibi oldular. Bizim bölgeye girişimizden, bizim doğu ve güneydoğuya gelişimizden rahatsız olan bir siyasal hükümet vardı. Bir AKP vardı. Heyetimizin her gelişinde çok büyük kaygılara kapıldılar. Sanki bu il sadece AKP’ye mahsusmuş gibi bir anlayış sergileyen, bir anlayış ile tavır almaktadırlar. Bizim genel başkan yardımcımız ve vekillerimizin gelişi ile birlikte halkımızın birçok sorununa gerek vilayet nezdinde gerekse de kamuoyu nezdinde insanlar bilgi sahibi olmuştur. Değerli arkadaşlarım Türkiye’de halkının ve yurttaşlarının sorunlarını çözme, irdelemek, araştırmak siyasi kişilerin ve partilerin işidir. Daha doğrusu parlamento da milletvekili olan tüm vekillerin görevidir. Bunu yapmak zorundadır, bunların bizlere karşı bir sorumluluğu vardır. Ben aynı gece Van’ın yerel bir televizyon kanalından izledim, AKP’nin ısmarlama bir başkanı var, Tatvan’dan gelen bir ısmarlama il başkanı var. Çıkmış diyor ki bu vekiller kime danışarak geldiler, bunlar kimlerden nasıl bilgi alıyorlar, nasıl bilgi almadan konteyner kentlere gidebilirler. Herkes haddini bilmek zorundadır! AKP’nin artıkları, artık Cumhuriyet Halk Partisi’nden kirli dillerini çekmeleri gerekir. Aksi takdirde biz kimlere nasıl cevap verilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Vekillerimizin gelişinden halkımızın ve kamuoyunun memnuniyetini herkes gördü. İnsanlar kendilerinin bir sahip çıkıldığını hissettiler”.

 

ŞEN: PAKET AKP’NİN SORUNLARINA YÖNELİK BİR PAKETTİR

 

Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamış olduğu paket hakkında da açıklama yapan Şen, paketin hiçbir kesimin gereksimlerini karşılamadığını söyledi. Şen: “Daha geçen gün ‘Demokratik Paket’ diye bir paket açıklandılar. Allah aşkına soruyorum sizlere: bu demokratik paket dediği paket halkın hangi demokratik talebini karşılayacak ve sorunu çözme noktasında bir maddeye sahiptir? Bu paket kimin gereksimlerini karşılıyor, kimin sorunlarına yönelik bir pakettir? Bu sadece AKP’nin sorunlarına yönelik bir pakettir. Bu AKP’nin paketidir. Türkiye’de başörtü yasak değildi. Başörtüyü yasaklayan Sayın Başbakan Tayip Erdoğan’dır. Bana göre başörtü şimdi yasaklandı. Şimdi diyor ki askeri erkânda kullanılmayacak, emniyette kullanılmayacak, yargıda kullanılmayacak zaten ben hastaneye bundan 7 yıl, 10 yıl öncede giderken tüm çalışanlar zaten örtünüyorlardı. Bu olay tüm kamu ve kuruluşlarında böyleydi, insanlarımız başörtülerini takıyorlardı. Hatta okullarda dahi öğretmenler başörtü takıyorlardı. %10 barajı. %10 barajı temsilde adaletin sağlanmaması halinde o ülkede demokrasiden bahsedilmesi söz konusu değildir. 3 tane öneri getiriyor. Bunu % 3’e getirelim, bunu daraltılmış seçim sistemine dönüştürelim, partileri %5’e getirelim. Bu bir öneridir, gelin bunu kullanalım ya da kaldıralım diyemiyor. Bu sadece bir uyutma politikası, sadece yalancılıktır. 11 yıllık diktatörlükte kurtulmak için vicdanınıza seslenerek oy kullanın” dedi.

 

ÖZTÜRK: AYIP YEREL YÖNETİMİN VE SİZLERİN AYIBIDIR

 

CHP Saray İlçe Başkanı Yüksel Öztürk kendi teşkilatlarının bir bakkalda siyaset yaptığını söyleyen AK Partili Hekim Karabıyık’a, ayıbı biz değil, bu insani görevi çıkar için kullanan ve bizi yıldırmaya çalışanlar yapmıştır diyerek şu sözlere yer verdi: “Ben ilçe başkanı olarak vatandaşımın mağdur olduğu gördüm ve bu mağduriyetten dolayı Parti binamı vatandaşıma açtım ve malzemelerini burada tutmasını istedim. Bu vatandaş bana gelip durumu anlatı yaşadığı sıkıntılardan dolayı mağdur olduğunu belirtti. Bende İl Başkanımı aradım ve olayları tümüyle kendisine anlattım. İl başkanımda bana sen nasıl istiyorsan yaparsın bilmiyorum ama insanlığını yap ve yardımcı ol dedi. Bende 15-20 günlüğüne bu vatandaşımızın malzemesini içeriye aldım insani görevimi yaptım. Sorarım o fotoğrafı paylaşan arkadaşlara burada bir ayıp var mıdır? Biz Cumhuriyet Halk Parti’si olarak insani görevimizi yaptık belediyenin, kaymakamlığın yapması gerektiği ve yapmadığı şeyi yaptık. Bu vatandaşımıza sahip çıktık, dışarıda perişan olmasını istemedik. Kalkıp bizi kötülemeleri, bizleri suçlamaları bu yönde ise yaptığımız ayıp ise, vatandaşımıza sahip çıkmak yanlış ise evet biz bu yanlışı yaptı, evet biz mağdur vatandaşımıza sahip çıktık. Bu konuda sesiz kalan ve vatandaşına sahip çıkmayanlar düşünsün, onlar utansınlar. Bu ayıpta yerel yönetimin ayıbıdır. Belediyenin ve kaymakamlığın ayıbıdır. Onlarında bu fotoğrafı yayınlamaları ve haber yapmalarını kınıyorum”.

 

AYDIN: BELEDİYE BAŞKANI ‘SEN KARIŞMA’ DEDİ

 

Hizmet Büfe sahibi Mehmet Aydın depremden sonra dükkanının yıkıldığını ve ne belediyenin ne de kaymakamlığın kendisine yardım etmediğini söyledi. Ayrıca CHP ilçe başkanlığının kendisine sahip çıktığını ve bu yaptıkları açıklamalarında kirli bir oyun olduğunu söyleyen Aydın, “Benim depremden sonra dükkânım yıkıldı. Bu mağduriyetimden dolayı bende belediyeye başvurdum ama belediye elinde boş dükkân olmasına rağmen bana yardımcı olmadı. Bende daha sonra CHP ilçe başkanımın yanına geldim ve kendilerine durumu anlattım. Allah rıza için bana yardımcı olmasını istedim. İlçe başkanımda İl başkanımla görüştü ve kendi binalarını bana 15-20 günlüğüne tahsis ettiler. Bu konuda ben çok yere başvurdum Vali Bey buraya geldi kendilerine de söyledim AKP’yi de şikâyet ettim. Burada Belediye başkanına gittim durumu izah ettim. Ben kendilerine CHP ilçe başkanlığına başvurdum dükkânlarını bana tahsis ettiler ama bu nereye kadar, başıma bir işe gelecek dedim. Belediye başkanı kalktı bana ‘sen karışma, ne işin var senin’ dedi. AK Parti daha sonra gelmiş burada fotoğraf çekmiş o fotoğrafı gazetede yayınlamışlar. Allah aşkına böyle bir olay yakışıyor mu iktidar partisine. Ayıptır ayıp, sizin bu yaptığınız ayıptır. Belediyenin 14 tane dükkânı var ve ben şunu da söyleyeyim ki bu işi kesinlikle belediye başkanı yapmıştır. 14 dükkânından bir tanesini geçici olarak bana vermedi. Bir daha söylüyorum burada bir ayıp varsa oda yerel yönetimin ve belediyenin ayıbıdır. Burada hemen yan tarafta bana bir dükkân verildi. Yine ben ilçe başkanıma başvurdum Allah razı olsun yine o bana yardımcı oldu ve bana burada bir dükkân verdiler” dedi. 


Önder ALTINAL -ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim