Suriyeli Sanatçı Ciwan Haco, çatışmalar ve öldürmelerle sorunun (Kürt meselesi) çözülmeyeceğini, 59 milletvekiliyle meclise giren Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), çözüm yolunu orada araması gerektiğini belirtti. 

Haco, Irak'ın Musul iline bağlı Mahmur cephesinde terör örgütü DAEŞ'e karşı görev yapan Peşmergeleri ziyaret etti. Burada AA muhabirine konuşan Haco, toprağını savunan Peşmergeye moral vermek için ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Her yıl bu tür ziyaretleri yaptığını hatırlatan Haco, Erbil temasları kapsamında 1988 yılında bestelediği bir şarkısına klip çekeceğini aktardı. 

Haco, Türkiye'deki Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne ilişkin ise çatışmaların ve şiddetin sona ermesi gerektiğini ifade ederek, "Kürt meselesi silah olmadan barışçıl ve demokratik yollarla çözülmelidir. Kürtler ölümlerin olmadığı bir atmosferde haklarına ulaşmalıdır" dedi. 

HDP'ye de meclis çatısı altında siyaset yapma çağrısı yapan Haco, "Çatışmalar ve öldürmelerle sorun çözülmez, insanların ölümünü kim ister? HDP, bu kez 59 milletvekiliyle meclise girdi, çözüm yolunu orada aramalıdır. AK Parti hükümeti de onları muhatap alarak yasal yollarla Kürtlerin haklarına kavuşmasını sağlamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Suriyeli Kürt sanatçı Ciwan Haco (58), Almanya'da yaşıyor.  

(aa)

 

Editör: TE Bilisim