CHP İl Başkanı Kurukcu’dan, Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Ak Parti kadın kolları başkanlığının yapmış olduğu açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

 

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Ak Parti kadın kolları başkanlığının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bakan Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerine, CHP Van İl başkanı Kurukcu’dan yanıt geldi. Açıklamasından Ak Parti il başkanı ve kadın kolları başkanlığını sert bir dille eleştiren Kurukcu, “Asıl ahlaksızlık cinsi sapıklara sahip çıkanlardır” dedi.

 

KURUKCU: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Kurukcu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın, gazetecilere, “Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam” sözünü. Sağlık eski bakanı Recep Akdağ’ın, “Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar” sözünü. AKP’nin insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün; “Tecavüzcü kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur” sözü. Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a, “Sus, bir kadın olarak sus” sözü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun; çocuklara tecavüz edildiğinde “Bir kereden bir şey olmaz” sözünü; unutmadık, unutmayacağız. AKP’li ablalarımız tüm bu açıklamalar yapılırken, sizin nerede olduğunuzu sormak istiyorum. Ve merak ediyorum bu kadar talihsiz açıklamalar yapılırken neden tepkilerini ortaya koyamadılar. Şunun çok iyi bilinmesi lazım ki kadının yüceltildiği, değer verildiği tek adres Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunun kanıtı 90 yıllık birikimimiz ve saygınlığımızdır. Bu yüzden AKP’li kadınları bundan sonra daha tutarlı ve samimi siyaset yapmaya davet ediyorum.”

 

“ASIL AHLAKSIZLIK CİNSİ SAPIKLARA SAHİP ÇIKANLARDIR”

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın yapmış olduğu açıklamalarını de eleştiren Kurukcu, “AKP İl başkanı Soğanda’nın basın açıklaması yalnızca sapıkları korumaya yönelik mağduriyet edebiyatıdır. Sayın Genel Başkanımın sözleri hiçbir şekilde cinselliği çağrıştıracak belden aşağı bir söz değildir.

AKP’li bakanın rüşvetçi, dolandırıcı olan ve halen ABD’de tutuklu bulunan şahıs için söylediği (Senin Önüne Yatarım) sözü nasıl ki sana karşı yapılacak her şeyi ben önlerim anlamında söylenmiş. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü de 45 çocuğa yapılan cinsel tecavüz için (Bir Defadan Bir şey Olmaz) sözüne karşı söylenmiştir. Sen bu vakfın ve bu olayın önüne geçmek istiyorsun, o vakfı ve o tecavüzcüyü korumak istiyorsun anlamında söylenmiştir. Sayın genel başkanımızın AKP’li bakan Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı milli ve manevi değerlerimize uygun olmayan ve bir tecavüzcüyü korumaya yönelik olarak sarf etmiş. Bu sözleri için söylenmiş bu sözleri çarpıtarak, sanki belden aşağı kullanılmış bir cümleymiş gibi ya da içerisinde hakaret varmış gibi lanse edilmeye çalışılması ahlaka, milli ve manevi değerlere, dine ve imana sığmaz.” Dedi.

 

KURUKCU: AKP VAN EMANETÇİSİNİN ZAVALLILIĞIDIR

CHP il başkanı Kurukcu son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu olayın vebali Sayın Kılıçdaroğlu’na değil etkili ve yetkili olan hükümete aittir. Cinsel tacizciler, cinsel sapıklar üzerinden mağduriyet edebiyatı yapanlar halkımızı kandıramaz. Hırsızlığın, fuhuşun, cinsel istismarın, cinsel tacizin, kadına şiddetin rekor düzeye ulaştığı ülkemizde bu olayların sorumluları elbette görevde bulunanlardır. AKP Van emanetçisinin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylemiş olduğu çirkin sözlerini kendisine iade ediyorum ve genel başkanımıza yapılan çirkin suçlamayı şiddetle kınıyorum. Ayrıca açıklamasında CHP Van İl başkanlığımızın nasıl bir açıklama yapacağına yön vermeye çalışması da AKP Van emanetçisinin zavallılığıdır.” 

Editör: TE Bilisim