TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarına değinip, "Vesayete karşı omuz omuza durma sorumluluğumuz var. Yüzde 49 buçuk oy aldık. Önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Emin olunuz bize oy versin vermesin yüzde yüzün 78 milyonun hükümeti olarak hareket edeceğiz. En aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse, yüzde 49 buçuk yüzde 50 buçuk karşıtlığına dayalı kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın" dedi.

 

'KRİTİK BİR AŞAMADIYIZ'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. 1 Kasım seçim sonuçlarına değinen Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın ve ülkemizin son derece kritik bir süreçten geçtiği bir aşamada, gururla ifade etmek istiyorum ki Türkiye 1 Kasım seçimleri ile demokrasi ve demokratik olgunluğunu göstermesi bağlamında dünyaya örnek teşkil eden bir sonuç elde etmiştir. Tam da bu aşamada son derece doğru bir zamanlama ile bir Yüksek İstişare Konseyi'nde sadece iş dünyamızın değil, ülkemizin de genel meselelerini ele almak bağlamında önemli bir girişime öncülük ediyorsunuz. Kritik bir aşamadayız. Dünya şu anda iki önemli kriz kaynağının kıskacı altında. Birincisi, küresel ekonomik politik alandaki hala tam olarak kontrol altına alınamayan kriz, diğeri ise Türkiye'nin etrafında yoğunlaşan jeopolitik krizler ve fay hatları. Bizim her zamankinden daha da fazla bir araya gelmek, istişare etmek ve ülkemizin potansiyelini gözden geçirmek gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

 

'İSTİKRAR VAAT EDİYORUZ'

Atılan her adımda ülkenin geleceğini düşüneceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Böyle kritik bir evrede eğer bir halk yüzde 85 katılım ile fevç fevç sandıklara gitmişse… Bundan daha büyük bir güç kaynağı yoktur. Vesayete karşı omuz omuza durma sorumluluğumuz var. Yüzde 49 buçuk oy aldık. Önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Emin olunuz bize oy versin vermesin yüzde yüzün 78 milyonun hükümeti olarak hareket edeceğiz. En aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse, yüzde 49 buçuk yüzde 50 buçuk karşıtlığına dayalı kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın. Biz yüzde 49 buçuk ve yüzde 50 buçuku da aynı ölçüde değerli görüyoruz. Attığımız her adımda ülkemizin geleceğini düşüneceğiz" diye konuştu.

 

ASGARİ ÜCRET

Başbakan Ahmet Davutoğlu, asgari ücretin 1300 TL olacağını vurgulayan Davutoğlu, "3 ay içinde verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız. Vaadimiz gerçekleşecek asgari ücret 1300 TL olacak. Kobilerimize ve iş dünyamıza rekabet gücünü olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir etki olmaması için bazı tedbirler planladık bunu da kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yük, sadece iş verenlerimizin ya da Kobilerimizin üzerinde olamayacak. Birlikte çalışarak bu yükün azaltılması için gerekeni yapacağız" dedi.

 

RUSYA KRİZİ

Davutoğlu, "Türkiye yatırım yapan kim olursa olsun, yatırım yaptıktan sonra Türk yatırımcı muamelesi görecektir. Haksız muamele yapmayız. Başkalarının da onlara dönük ekonomik yaptırımlarını meşru görüyor anlamına gelir. Biz sabırla, soğukkanlılıkla bu krizi yönetemeye devam edeceğiz. Ümit ederiz ki Rus yetkililer, muhataplarımız, Türkiye'nin Rusya, Rusya'nın Türkiye için taşıdığı önemi en kısa sürede fark ederler" dedi.

 

MASAYA DAVET

Davutoğlu, "Sorunlarımızı yüz yüze, göz göze bir masa etrafında tartışacak bir tavra gelirler. Bunun yerine şantaj, tehdit, yaptırım dili kullanmak isteyenler de bilsinler ki bir Türkiye'ye her şey yapılır da şantaj yapılamaz. Her şey söylenir de bizi şu veya bu tehdit ile ulusal güvenliğimiz ve sınır güvenliğimizi koruma konusunda adım atmaktan kimse alıkoyamaz. O ülkede kapılar kapanırsa başka ülkelerde açılır" dedi. Davutoğlu, Avrupa'ya vize muafiyetinin en geç Ekim ayında devreye gireceğini de sözlerine ekledi.


KAYNAK-RADİKAL

Editör: TE Bilisim