Başbakan Davutoğlu ile Mesut Barzanigörüşmesi sona erdi. Başbakan Davutoğlu, "Irak'taki mevcudiyetimiz bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir, DEAŞ'a komşu olmamak için de Erbil'in güçlü olması lazım.Irak'ta her zaman teröre karşı destek vereceğiz. MİT Müsteşarı Hakan Fidan veDışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yarın Bağdat'a gidecek" dedi.

 

BARZANİ ERDOĞAN'LA DA GÖRÜŞTÜ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Barzani'nin görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü.

 

ERDOĞAN'DAN TÜM DÜNYAYA MESAJ

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Kaynaklarından alınan bilgiye göreCumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzanigörüşmesinde IŞİD ve PKK dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususundaTürkiye'nin kararlılığına değindi.

Ayrıca toplantıda Türkmenler-Kürtler ve Arapların bölgede uyum içiinde yaşaması için mezhep çatışmasını körükleyecek tutumlardan kaçınılmasına dikkat çekildi.

 

GÖRÜŞME SAAT 19:10'DA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceden planlanan bir ziyaret çerçevesinde Ankara'da 9-10 Aralık tarihlerinde temaslarda bulunacak olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Barzani, Ankara'daki temasları kapsamında Başbakan Ahmet Davuoğlu ile saat 20:00'de bir görüşme gerçekleştirdi.

 

ÖNCE MİT'E GİTTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani; Türk askerinin Başika kampına sevkine karşı Irak yönetiminin sert tepki gösterdiği, terör örgütleri IŞİD ve PKK ile mücadelenin öne çıktığı bir süreçte Ankara'ya önemli bir zayarette bulundu. Barzani uçaktan iner inmez bildirilen programın aksine MİT müsteşarı Hakan Fidan'la görüşmeye gitti.

 

DAEŞ'İ DEĞİL KÜRDİSTAN'I İSTİYORUZ

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Irak'ta mevcudiyetimiz bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir. 

Çünkü DEAŞ ile komşu olmak istemiyoruz, DEAŞ'a komşu olmamak için Erbil'in güçlü olması lazım.

Bu yüzden her türlü desteği hem Irak'a, hem de Irak Kürdistan'ına vereceğiz.

 

MİT VE DIŞİŞLERİ MÜSTEŞARLARI BAĞDAT'A GİDİYOR

Bu arada MİT ve Dışişleir müsteşarlarının yarın bağdat'a giderek Musul konusunda temaslarda bulunacağı açıklandı.

 

IRAK KÜRDİSTANI BAYRAĞI

Görüşmede Irak bayrağının yanı sıra Irak Kürdistanı bayrağının da yer alaması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim