Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara katliamı ve Van'da gündeme getirdiği ve bir dönem faile meçhullerle anılan 'Beyaz Toros' çıkışı ile ilgili açıklamalar yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilerin maaşlarına aracılık eden bankalardan yıllık 300 TL promosyon geliri elde edebilmeleri için, bankalarla gerekli anlaşmaları yapmakta olduklarını söyledi.

 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Hükümet böyle bir saldırı olacağını bilecek ve bunun gereğini yapmayacak... Bunu akıl izan vicdan alır mı? Yarın başka bir siyasi liderler de başbakan olarak görev yapabilir. Ben Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarını teminen söylüyorum. Hiçbir Başbakan hükümet yetkilisi suç işleyeceklerini bildikleri terör örgütüne karşı tedbir almaktan kaçınmaz. Bu Türkiye'deki en temel paydayı yok saymaktır. Söz konusu değil. 23 Temmuz'da operasyonları başlattığımızdan itibaren hepiniz takip ediyorsunuz. 768 terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Yargıya teslim edilir, gereği yapar. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi gereken husus şudur, eğer bu kadar kaygılı idiyse, o zaman geçici hükümete bakan verir ihmalin olmaması için çaba sarf ederdi.

Soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Bu konu artık yargıya intikal etmiştir. Gerekli açıklamalar yapılıyor. Bir çok zanlının kaçmasına sebebiyet verildi. Bu konularda spekülatif yorumdan herkesin kaçınması lazım. Bu saldırıların ve başka saldırıların şu veya bu partilerin hedef almasına gelince, bütün siyasi partilerin güvenliği ve onların yapacağı faaliyetlerin güvenliği hükümetin teminatı altındadır. Ankara saldırısı da başka saldırılar da herhangi bir siyasi partiye değil Türkiye’nin bütünlüğünedir.

 

BEYAZ TOROS  ÇIKIŞI 

Benim oradaki ifademi herkes dikkatli okusun. Hiçbir şekilde AK Parti'nin alternatifi olarak ortaya koymuş değilim. Sadece 90'lı yıllarda teröre açık destek veren çevreler, 'AK Parti 90'lı yıllara geri dönmek istiyor' diye iddialarda bulundular. Bu sözle hedefim, o ithamlara karşı bir cevap mahiyetindedir. Yani 90'lı yılların bölgedeki sembollerinden biridir beyaz Toros, faili meçhullerle anılır. Demeye çalıştığım husus şu; faili meçhulleri bu ülkede AK Parti bitirdi. Beyaz torosların ya da terörün egemenliğine ve belli nüfuz alanları oluşturmasına AK Parti son verdi. Demokratik hukuk devletini güçlendirmiş bir partinin genel başkanı olarak hitap ediyorum. Hiç kimseyi tehdit etmedim ama şunu söyledim: Birileri, savaş baronları, terör baronları ve bu terör baronlarının varlığından destek alan, 90'lı yıllardaki beyaz toros sembolü ile anılan çevreler, aslında birbirini neredeyse destekleyen çevreler... Birinin varlığı diğerine zemin teşkil ediyor.

Şimdi dahi düşününüz 7 Haziran’dan bu yana isyan çağrıları silahlı ayaklanma çağrıları yapan terör örgütü, aslında kendi karşıtını da ortaya çıkaracak provokasyonlarda bulunuyor. Türkiye, her türlü kendi özgürlük güvenlik dengesini koruyacak tedbirleri alır. Yoksa 'beyaz Toros' günleri sona ermiştir, bir daha da geri dönmeyecektir.

 

EMEKLİYE 300 LİRA PROMOSYON VE UCUZ KONUT

Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilerin maaşlarına aracılık eden bankalardan yıllık 300 TL promosyon geliri elde edebilmeleri için, bankalarla gerekli anlaşmaları yapmakta olduklarını söyledi. Davutoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Emeklilere maaş konusunda aracılık eden bankalarla anlaşma yapıyoruz. Emekliler en az yılda 300 lira promosyon almaya başlayacak. Bütün bankalarla bu görüşmeler sürecek. Hepsinden bu katkının alınması için çaba sarf edilecek" diye konuştu. Bağkur dışında kalan emekli çalışanlardan yüzde 10'luk kesintiyi kaldıracaklarını da belirten Davutoğlu, TOKİ'nin emeklilere uygun şartlarda konut satışıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "TOKİ Başkanı'na gerekli talimatları verdik. Emeklilere 240 lira taksitle konut imkanı sağlıyoruz... Emeklilerin yoğun olduğu pilot illerden başlayarak Türkiye'nin her yerinde TOKİ bunu yapacak.


KAYNAK-RADİKAL

Editör: TE Bilisim