AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiş ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu, Meclis'te bulunan milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Arkadaşlarla görüştüm, geçici anayasa düzenlemisyle süreci başlatın talimatı verdim" dedi.

 

"DOKUNULMAZLIK DOSYALARININ GELMESİ DURUMUNDA..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının devamında, "Hükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yok ama bunun değerlendirmesini terörle mücadele kapsamında her zaman yaparız. Muhalefet partileri birer birer tutumlarından vazgeçen tavırlar seyrediyorlar. Dokunulmazlık dosyalarının gelmesi konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bize düşen ve derhal yapacağımız husus, dün CHP'nin düşünceleriyle ilgili bilgi aldım. Anayasa'da gerekli değişiklikleri yapıp süreci derhal başlatacağız" ifadelerini kullandı.

 

"KİMLERİN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILACAĞI BELLİ"

Vatandaşlıktan çıkarma konusu hakkında da görüşlerini dile getiren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasa'yı değiştirmek istesek de bugün geçerli olan çerçevede yargı kesinlikle yürütmeden ve yasamanın etkisinden bağımsız olarak işlemini sürdürmektedir. Bunların birbirine tahakküm ettiği gibi bir algı yaratmak doğru değildir. Bütün diğer görüşler şahsi görüştür. Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında araba patlatarak o ülke vatandaşlarının canına kastediyorsa zaten o ülke ile manevi bağı kopmuş demektir. Hukuki bağının kopması için de 2009 yılında çıkan kanun neticesinde kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Yeni bir düzenleme yapılacaksa bunu yaparız dedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi var. Yaşanan durum bundan ibarettir. Şu an vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili bir düzenleme yok. Bu teröristlerin psikolojik ve manevi bağları bu ülke ile kopmuşur, diğer hususlar ayrıca değerlendirilir"

 

 
 

KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim