Karaman'da halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP Mersin ve Adana il teşkilatlarında eş zamanlı yapılan patlamaları sert bir dille kınadı.

 

Davutoğlu, 'Adana ve Mersin'deki saldırlar bizi üzdü. Kimse seçim kampanyasına şidet uygularsa, karşında AK Parti olacak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. En başından beri bu provasyonu bekliyorduk. ' dedi.

 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları....

 Karaman benim ikinci evim. Dün muhteşem bir miting yaptık. Bugün ikinci yarıyı, ikinci 40'ı Karaman'dan başlatıyoruz. 41. kere maşallah...

 

'SABAH ALDIĞIMIZ HABERLER BİZİ ÜZDÜ'

Bütün partilere çağrıda bulundum, gelin bu seçim kampanyasını demokrasi içinde birlikte yürütelim. Hepimiz şiddete, teröre, baskıya karşı dimdik duralım dedim. Maalesef bugün sabah aldığımız haberler bizi üzdü. Adana ve Mersin'deki saldırlar bizi üzdü. Kim seçim kampanyasına şiddet uygularsa, karşında AK Parti olacak.

Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. En başından beri bu provakasyonu bekliyorduk. Buradan net olarak bir kez daha söylüyorum; bu saldırları kınıyoruz hem de bu saldırıyı yapanların takipçisi olacağız. Tüm siyasetçilere sesleniyorum. Hep birlikte şiddetin karşsında olmaya kararlı bir şekilde devam edelim.

 

HDP'YE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Saldıranların her zaman hesabını sorduk. Bugün sabah İçişleri Bakanımız ile görüştüm gerekli bilgileri aldım ve talimatlarımı verdim. Kampanyalara başlarken seçim yarışını demokrasi şölenine çevirelim dedim. Kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa onun karşısında en önce AK Parti olacak. HDP'ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.



KİMSE HÜKÜMETİMİZİ SUÇLAYAMAZ

Saldırıların müsebbibi kimse sonuna kadar onun karşısında olacağız. Biz en başından itibaren şiddetin karşısında olduk, karşısında da olacağız kimse hükümetimizi suçlayamaz.

 

HELİKOPTER ALAMIYORDUK, ŞİMDİ HELİKOPTERİMİZİ YAPIYORUZ

Düşman Anadolu'da ilerlerken Karamanlı yiğit Kazım Karabekir Paşa Türk ordusunun İzmir'e ilerlemesinin ilk ateşini yaktı. Aziz Karamanlılar şimdi nasıl bir Türkiye var, kendi tankını yapan bir Türkiye var. Kendi helikopterimizi yaptık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hizmetine girdi. Bırakın helikopter yapmayı, heliopter alamayan bir hükümetten helikopter yapabilen bir ülke haline kim getirdi?  Biz geldiğimizde doğru dürüst hücum bot bile yapamıyorduk şimdi kendi savaş gemimizi, denizaltımızı yapıyoruz.

 

TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL BİR GÜÇ HALİNE GETİRECEĞİZ
 
Ege'ye Akdeniz'e kendi gemimizle çıkamazken şimdi Türk yapımı gemiler Afrika açıklarında, Türk donanması Japonya'ya doğru gidiyor.  Obadan bir cihan devleti çıkardık. Şimdi de Türkiye'yi kürelsel bir güç haline getireceğiz. 


 
SEÇİME GİRERKEN BAŞKA OYUNLAR İÇİNE GİRDİLER
 
Seçime girerken başka oyunlar içine girdiler. Ben seçimi kaybedersek yani iktidar olmazsak bırakırım dedim. Siz bırakır mısınız diye sordum hepsi çark etti. Kılıçdaroğlu diyor ki; Eski oyumu çıkaramazsam bırakırım.' HDP Eşbaşkanı diyor ki 'barajı geçmezsem ve suç bende olursa' diyor. Eşbaşkansın tabii ki suç senin olacak. Ben diyorum ki; AK Parti kadrolarına güveniyorum, başarı da başarısızlık da benim. Dörtlü çeteye bu ülkeyi bırakmayız, karşılarında Elif gibi dimdik duran AK Parti var.

 

KARAMAN'I DÜNYAYA TANITACAĞIZ

2017 yılına kadar Ermenek'e doğalgaz gelecek. Göreve geldiğimizde Karaman'da iki ambulans vardı, şimdi 25 ambulans var. Karaman'ı dünyada tanınan bir şehir haline getirmeye kararlıyız. 250 bin hektar alanı sulamaya açtık. Hızlı tren Konya'dan Karaman'a gelecek. Buradan Mersin'e inecek. Habur'a kadar gidecek Habur'a. Karaman havaalanında etüt çalışmalarını tamamladık


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim