Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı programında konuşan Başbakan Davutoğlu,  HDP'li belediyelere sert tepki gösterdi. Davutoğlu ihanet içinde olanlardan hesap sorulacağını belirtti.

 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

 

HDP'Lİ BELEDİYELERE: HESABINI SORACAĞIZ

Farklı partilerdeki belediyelere farklı davranmıyoruz. Kimin ne hakkı varsa, adilce paylaştırıyoruz. Belediyelere ilişkin ölçülerimiz var. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirinin yüzde 96,7'sini merkezi yönetimden sağlanıyor. Gelirinden yarısından fazlası da harcanmıyor. Geri kalanının nereye gittiğini siz tahmin edersiniz. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin giderinin yüzde 62'si personele harcanıyor. Bu personel hangi hizmeti yerine getiriyor ki, böyle bir gider var. Bunun hesabını soracağız.

 

"KAYNAKLAR BAŞKA YERLERE AKTARILIYOR"

Bölgedeki diğer şehirlere gönderdiğimiz vergiler, o şehirlerin güzelleştirilmesine harcanmıyorsa, çöp dağları varsa bunların hepimizin muhasebe etmesi lazım. Bunların kentleri mahmur etme dertleri olmadığı ortaya çıkıyor. Şehir için yaptıkları yatırım yüzde 7. Birçok şehirde durum bu. Mardin'de yatırımlar yapılmış olsaydı, şimdinin 17 kat fazla yatırım yapılmış olurdu. Kanalizasyon, su problemleri kaldırılabilirdi. Bu kaynaklar kullandılmadığı gibi başka yerlere aktarılıyor.

 

"VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR BUNLAR ÇUKUR KURUYOR"

Şimdi de çıkmışlar özerklik, özyönetim diyorlar. Sana emanet edilen paraları yatırımdan başka her yere harcıyorsun. Vatandaş hizmet bekliyor, bu beyfendiler ise çukurlar kazıyor, barikat kuruyor, imkanları bunlara harcıyorlar. Sonra da yerel yönetimlere imkan tanınmış olsa bunlar hizmet edeceklermiş gibi ortaya çıkıyor. Vatandaşların bunlardan hesap sorması lazım. Yatırım, hizmet, icraat yok ama şiddet, terör, barikat, hendek her türlü illegal yapı var. 

 

"TERÖRİSTİN KAZMASI BUNLARDAN"

Bu rakamları Van için, Diyarbakır için verebilirim. Bunların derdi varsa yoksa polemik, ideoloji ve terör. Milletin paralarını karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kazması, iş makinesi bunlardan. Bu ihanetlerin hesaplarını verecekler. Biz bu kaynakları büyük emeklerle kazanıyoruz. Vatandaşlarımıza harcamak zorundalar. 


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim