Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım’da “Kobani” için halkı sokağa çağıran HDP’yi uyardı. 

HDP’nin çağrısını, “olaylardan ders alınmadığını gösteriyor” sözleri ile eleştiren Başbakan Davutoğlu, “Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. Ümit ederim HDP yetkilileri bu gelişmelerden gerekli dersi alırlar ve gerçek bir siyasi parti gibi davranma yönünde hareket ederler. Siyasi partilerin her şeyden önce toplumsal huzuru koruma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeleri ve bu sorumluluk içinde hareket etmelerini bekliyoruz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı,işte Davutoğlu'nun değindiği önemli noktalar:

HDP’NİN 1 KASIM İÇİN SOKAK ÇAĞRISI

Bu olaylardan ders alınmadığını gösteriyor. Ben bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum, hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul göremez. Hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerimize gerekli talimatlar gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. HDP ve diğer yasal zeminde mücadele ettiğini, siyasi mücadele yürüttüğünü, barışçıl bir siyasi parti olduğunu göstermenin vaktirdi. Bu türk çağrılarla halkı sokağa dökmek siyasal yöntem değildir. Bu kurallar ihlal edilip halkımız şiddete teşvik edilirse bu şiddetin en büyük zararı bu şiddet çağrısını yapanlara döner.

"HALKA ÇAĞRI"

Halkımızı sükûnete, basirete ve özelikle bölgemizdeki halkımızı kardeşlerimizi bu tür şiddet çağrılarına kesinlikle cevap vermemeye davet ediyorum. Var olan meseleleri barışçıl bir ortamda konuşma imkânı varken sokağa dökülme çağrıları hiçbir şekilde yasalda değildir, iyi niyetlide değildir. Çözüm perspektifine ve şuana kadar yürüttüğümüz çözüm çabalarına da zarar verici mahiyettedir. Ümit ederim HDP yetkilileri bu gelişmelerden gerekli dersi alırlar ve gerçek bir siyasi parti gibi davranma yönünde hareket ederler. Siyasi partilerin her şeyden önce toplumsal huzuru koruma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeleri ve bu sorumluluk içinde hareket etmelerini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim