Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında, HDP'den çözüm süreci için hükümete yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Kobani'ye destek için sokağa çıkma çağrısında bulunan HDP'den "6-7 ekimde yapılanlar demokrasiye de çözüm sürecine de ihanettir" demesini istedi.  Davutoğlu'nun konuşmasında, çözüm süreciyle ilgili sözleri şöyle: 

"Güneydoğu’da yatırımın artmasının sebebi çözüm sürecidir. Terörü sonlandırmanın asıl kaynağı aidiyet kavramının artmasıdır. Kobani bahane edilerek yapılan eylemlerden sonra herkes bir muhasebe yapmalıdır. Biz 2005'te başbakanın yaptığı o konuşma sonrası vatandaşına saygı gösteren siyaset anlayışını hayata geçirdik. Cumhuriyet mitingleri yapıldı. E-muhtıra verildi. Şimdi HDP sözcüleri o Kobani protestolarında hiç hisseleri yokmuş gibi hükümete çağrıda bulunuyorlar. Biz geçen sene mart-nisan aylarında çözüm sürecine ivme kazandırmak için çalışmalara başladık. Mutabık kalan husus mayıs ayında bu terör unsurlarının ülkeyi terk etmeleriydi. Bu yönde bir adım attılar mı? Hayır. 12 yılın en büyük demokrasi paketini devreye soktu. Bu sefer 17-25 darbe girişimi devreye soktular ama o zamanki adıyla BDP irade ortaya koymadı. Malazgirt’te Alparslan’ın ordusunda yan yana duranlşarın bu tarihi kardeşliğin pekişmesi için bu iradeyi ortaya koyduk. Biz bekledik HDP çıksın kendi çözüm süreci iradesini ortaya koysun. 6-7 Ekimde eşkiyalıklarını zirveye çıkardılar. Ne yapacaktık? Sessiz mi kalacağız. Beklentileri şuysa bir taraftan çözüm diyelim, bir taraftan kamu düzenin aşındıralım. Çıksınlar açık şekilde “6-7 Ekim’de yapılanlar çözüm süreci ve demokrasiye yapılan ihanettir” desinler.

Hükümetimizin çözüm süreci konusundaki iradesi tam ve kesindir. Ama çözüm sürecinin başarıya ulaşması konusunda kamu düzeninin koruma irademiz de tam ve kesindir. Eğer bu hususlarda mutabık kalınırsa herkes elinden gelen çabayı gösterirse bizim için muhataptır."

Editör: TE Bilisim