İsveç gazetesine konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Ama bizim PKK ile organik bir ilişkimiz yok. Bu, saklamaya çalıştığımız bir şey de değil” dedi.

Ankara’daki HDP Genel Merkezi’nde İsveç gazetesi Expressen’in sorularını yanıtlayan Demirtaş, İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili bir anısını da anlattı.

İmralı görüşmeleri sırasında Öcalan’ın kendisini bir dönem Galatasaray’da da top koşturan Fildişili golcü Didier Drogba’ya benzettiğini söyleyen Demirtaş şöyle devam etti: “Bana, ‘Drogba golcü, sen de golcüsün. Çok koşturuyor, yoruluyorsun. Biliyorum. Ama gol atmadıktan sonra yorulmanın bir anlamı yok. Gol atamazsan, mücadeleden galip gelemezsin’ demişti.”

HDP’nin, PKK ile bağı olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Demirtaş, “PKK ile organik bir bağımız yok. PKK’nin, Türkiye’ye karşı silah bırakıp demokratik siyasete girmesini arzu ediyorum. Bu PKK ya da başka bir isimle mi olur bilmiyorum ama onların da demokratik siyaset yapma hakları olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim