HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün gerçekleştirdiği Van Mitingi ile ilgili bir mesaj gündeme bomba gibi düştü. Miting öncesinde Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait numaradan atıldığı belirtilen mesaj kısa sürede tartışma konusu Van Büyükşehir Belediyesi bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Van Belediyesi çalışanları tehdit ederek mitinge davet etti" haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sert açıklamada o mesajı yapanlara ve yayınlayanlara tepki gösterildi.

 

HDP lideri Demirtaş'ın Van mitingi öncesi bir grup tarafından sosyal medyada "Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın mitingine katılım zorunludur. Derhal eşiniz ve çocuklarınız ile mitinge katılım sağlayın. Mitinge katılmayan işçiler hakkında soruşturma başlatılacaktır" şeklinde belediye çalışanlarına gönderildiği iddia edilen bir mesaj paylaşıldı ve mesaj kısa sürede bazı medya organlarında da yer bulmaya başladı. O mesaj mitingin bile önüne geçerken Van Büyükşehir Belediyesi cevap vermekte geç kalmadı.

 

ÇUKUR MEDYASI VE ONLARIN SİLAHŞÖRLERİNİN UYDURMASI BİR MESAJ!

Van Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün Van'da düzenlenen ve HDP Eş Genel Başkanı sayın Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı miting öncesi Belediyemizin mesaj sisteminden işçilere gönderildiği iddia edilen ve mesaj içeriğinde "...derhal eşiniz ve çocuklarınız ile mitinge katılım sağlayın. Mitinge katılmayan işçiler hakkında soruşturma başlatılacaktır" şeklindeki ifadelerin yer aldığı mesajın belediyemizle hiç bir alakası yoktur. Çukur medyası ve onun silahşörlerinin bir uydurması olan bu mesaj, günlerdir belediyelerimiz hakkında yapılan art niyetli açıklamaların devamıdır."

 

BELEDİYENİN MESAJ SİSTEMİ BU DEĞİL!

Söz konusu mesajda kullanılan mesaj kodunun Van Büyükşehir'e ait resmi başlığın olmadığının da belirtildiği açıklamada; "Belediyemizin mesaj sisteminde mitingi katılım ile ilgili hiçbir mesaj, hiçbir duyuru ve hiçbir uyarı gönderilmemiştir. Söz konusu photoshoplu fotoğrafta 'mesaj atan' kısmında yer alan "VANBLD" kodu belediyemizin mesaj kodu değildir. Belediyemizin sistemde ki mesaj kodu "VANBELEDİYE"dir. Kentimizde bulanan tüm kurumlar belediyemizin bu kodunu bilmekte ve zaman zaman kendilerine de bu sistem üzerinden mesajlar atılmaktadır. Belediyemizin tek bir mesaj sistemi bulunmaktadır ve bu mesaj sisteminden asla ve asla bugün yapılan mitinge ilişkin hiçbir işçi, memur ve çalışana böylesi bir mesaj atılmamıştır. Bu karalama kampanyası günlerdir Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın belediyelerimiz hakkında attığı iftiraların bir parçası olup, bu haberi yapanlar hakkında gerekli hukuki başvuruyu yapacağımızın bilinmesini isteriz. Son olarak; bu yalan ve iftara dolu haberi yapan ve yayanları şiddetle kınıyor, halkımızın bu çukur medyasına itibar etmemelerini diliyoruz." denildi.

Editör: TE Bilisim