ŞEHRİVAN SİYASET: MERAL YILDIZ – SONER İZGİ - Ak Parti’de aday adaylığı süreci devam ederken, milletvekili için ilk başvuru yapan isimlerden birisi olan işadamı Çetin Ebinç, adaylık süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere gazetecilerle bir araya geldi. Kuruluşundan bu yana AK Parti’de siyaset yapan, süreç içerisinde encümenlik gibi önemli görevlerde bulunan Ebinç, bir taraftan da Van TSO meclis üyeliği ve Van’ın köklü esnaf ailelerinden birisi olmanın verdiği tecrübe ile Van’da temsiliyet bekliyor. “Dün gelenlerden olmadığımız gibi yarın bırakacaklardan da değiliz.” Diyerek geçmişten bugüne parti ile birlikte yol yürüdüğüne vurgu yapan Ebinç, önümüzdeki seçim için de “Sandıkları patlatacağız.” Dedi.

 

27’inci dönem Ak Parti milletvekili aday adayı olan Tuşba Belediye Meclis Üyesi Çetin Ebinç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim startı verdiğini açıkladı. Burada açıklama yapan Ebinç, “Daha önceleri baskı altında seçimlere gidilmişti. Özellikle de çözüm süreci döneminde bir korku havasında sandığı gidilmişti. Seçimler çok zor geçmişti. Biz bu dönemde huzur ortamında seçime gideceğimiz için umutluyuz. Reisimizin oy oranını yakalamayı hedefliyoruz. Hatta bir tık üzerine çıkacağımıza eminim. Sandıkları patlatacağız inşallah.” Şeklinde konuştu.

 

SİYASETİ DE BİLİYOR, İŞ DÜNYASINI DA

 

24 Haziran’da yapılacak olarak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen isimlerin yarışı başladı. 27’inci dönem Ak Parti Milletvekili Van adayı olmak isteyen aday adayı Çetin Ebinç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ebinç, Tuşba Belediye meclis üyesi olduğunu belirterek, “Aynı zamanda tüccarım. 1970 doğumlu 3 çocuk babasıyım. Babamızın dualarını alarak bu yola çıktık. Yüce Rabbimizin 99 isminden el Gaffur’un manası affı mağfireti bul sıfatı ile kendisine el açıp dua edenleri geri çevrilmediği berat gecenizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günün ve gecenin ülkemiz ve tüm İslam âleminin birlik dirlik ve beraberliğini vesile olmasını diliyorum. Geceniz mübarek olsun.” Dedi.

 

EBİNÇ: HEP BİRLİKTE 2023’E

 

27’inci dönem milletvekili aday adaylığı için 26 Nisan 2018 tarihi itibari ile Van Tuşba belediyesi meclisi üyeliği görevimden istifa ettiğini belirten Ebinç, “Uzun yıllar boyunca iş tecrübemi ve siyaset dünyamızda edindiğim tecrübelerimi önümüzdeki dönemde parlamentoda değerlendirmek isteği içerisindeyim. Allah’ın takdiri ile nasip olur seçilirsem tecrübemi bilgi birikimi ve hizmet aşkımı Van ve ülkemizin hizmetinde kullanacağım. Her zaman Van’ın hizmetinde olacağım. Ak dava yolunda kutlu yürüyüşe hep birlikte 2023’e.” Diye belirtti.  

 

 

“AİLEMİZ OLARAK BU TEŞKİLATIN İÇİNDEYİZ”

 

Ebinç konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Kutlu yürüyüşün bir adımı olan adaylık sürecimde hayır dualarınızı ve desteklerinizi beklerim 24 Haziran 2018 seçimlerinin Van’ımıza ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni eder selam sevgi ve saygılarımı sunarım. Biz adaylık için müracaat ettiğimiz zaman bize üye olup olmadığımızla ilgili soru soruldu. Ben 2001’den bu yana üyeyim. Partinin kurucu üyelerindenim. Geçmişe baktığımızda da ailemiz olarak bu teşkilatın içindeyiz. Dün gelenlerden olmadığımız gibi yarın bırakacaklardan da değiliz. Kendimizi çok güçlü hissediyoruz. Aile olarak güçlüyüz ve adaylığın verileceğine inanıyoruz.”

 

EBİNÇ: REİSİMİZİN OY ORANINI YAKALAMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Ebinç, seçimlerde parti olarak iyi bir oy oranı alacaklarına dikkat çekerek, “Daha önceleri baskı altında seçimlere gidilmişti. Özellikle de çözüm süreci döneminde bir korku havasında sandığı gidilmişti. Seçimler çok zor geçmişti. Biz bu dönemde huzur ortamında seçime gideceğimiz için umutluyuz. Reisimizin oy oranını yakalamayı hedefliyoruz. Hatta bir tık üzerine çıkacağımıza eminim. Sandıkları patlatacağız inşallah.” Dedi.

 

VAN’IN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM

 

Öte yandan Ebinç, toplantı sonrası Şehrivan’a verdiği özel demeçte ise kentin sorunlarını iyi bildiğini belirtti. Hem sivil toplum örgütleri içindeki görevi ve hem de Van’ın köklü esnaf ailelerinden birisinin mensubu olması hasebiyle sorunları iyi bildiğini belirten Ebinç: “Ben hem bu kentte siyasi çevreyi iyi biliyorum hem de Van TSO gibi güçlü kuruluşlarda görev almamdan dolayı sorunlara hakimim. Bu kentin Çevre Yolu gibi, ulaşım sorunu gibi önemli konularda önemli donelere sahibim. Tabi bu sorunların çözümünde nelerin yapılması gerektiği ile ilgili yol ve yöntemlerimiz hazır. Bize birilerinin Van’ın sorunları konusunda rapor vermesine de gerek yok. Temsiliyeti aldığımız andan itibaren bu kentin tüm sorunlarının çözümü için hızlı bir şekilde kolları sıvamaya hazırız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim