Başbakan Erdoğan’ın Van ziyareti kadar Mart 2014 seçimlerinin konuşulduğu şu günlerde yeni kurulan iki ilçe olan Tuşba ve İpekyolu kadar yeni yasa ile sınırlarını neredeyse 4 katına çıkaran Van’ın turizm cenneti Edremit’te de güçlü adaylar yarışıyor. Edremit için birbirinden önemli isimler adaylığını bir bir açıklarken bu bölgede “Ben de varım.” Diyen son isimlerden birisi de iş ve siyaset dünyasının önemli ismi İlhan Kaya oldu.

 

Van’ın uzun süredir kulislerde belki de adı en çok geçen isim olan İlhan Kaya sonunda suskunluğunu bozdu. Uzun yıllardır bölgedeki etkinlikleri ve aile yapısıyla her kesimden insanın yakından tanıdığı, takdir ettiği ve sevdiği bir aile olan Kaya ailesi de Mart 2014 yılındaki seçimlerde siyaset arenasında yerini almaya hazırlanıyor. Şöyle ki, uzun yıllar ANAP’ın il başkanı olan babasının bölgedeki etkinliği ve yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla kendisi de takdir edilen ve bu takdiri iş ve siyaset dünyasında yaptığı çalışmalarda iyi değerlendiren işadamı İlhan Kaya için adeta görev vakti. Özellikle son yıllarda yaptığı işler ile bir anda Van’ın önemli işadamları arasına giren ve iş dünyasındaki saygınlığı ile göz dolduran İlhan Kaya, çevresindekilerin ve sevenlerinin de desteği ile önümüzdeki seçimlerde “Ben de varım” dedi. Edremit için önceki gün resmen aday olduğunu söyleyen İlhan Kaya, adaylığının temelini ise uzun yıllardır içinde bulunduğu iş dünyası, siyaset ve dost çevresinin oluşturduğunu söyledi. Ankara’da da büyük bir etkinliği bulanan İlhan Kaya’nın iş ve siyaset arenasındaki tecrübeleri, ikili ilişkileri ve dostları onun bu anlamda Edremit için güçlü bir aday olmasını sağlayan etkenler arasında yer alıyor. Kendisine adaylığını sorduğumuzda ise Kaya, konu ile ilgili olarak, “Biz uzun yıllardır Van’da iş yapan ve Van’ı her şeyin önünde tutan bir aileyiz. Van halkı bilir babam da hem iş hem siyaset arenasında ismi duyulan ve herkesin takdir ettiği bir değer. Onun Van’daki bu etkinliğinin ardından uzun süre iş dünyasında verdiğimiz mücadeleden sonra halk ve çevremizdeki insanlarda bizim aday olmamız gerektiğini ve arkamızda ciddi bir destek ile duracaklarını söylediler. Biz de yıllardır yürüttüğümüz yöneticilik, iş, siyaset ve diğer alanlardaki tecrübelerimizi halk için kullanmaya karar kıldık. Yani halkın adayı olmaya karar kıldık ve Edremit’e güzellikler getirmek için biz de varız. Edremit de bize verilirse rahatlıkla kazanacağıma inanıyorum. İnşallah gerek başbakanımızın Van’a gelişi gerekse de Van’da başlayacak olan siyaset yarışı partimiz için hayırlı sonuçlar getirir.” Şeklinde konuştu.

 

İLHAN KAYA KİMDİR?

 

VATSO‘da üç dönem üst üste seçildi akaryakıt grubunda başkanlık yapan ve çeşitli illerde akarkyakıt üzerinde çalışmalar yapan İlhan Kaya Van’ın saygın işadamlarından birisi. Aile olarak ticaretin içinde olan bir aile olan Kaya ailesi bu anlamda bölgeinin sorunlarına fazlasıyla hakim olan ve Van’ın bu anlamda mevcut ihtiyaçlarına hakim olan bir iş adamı. Van’ın şu sıralar İran ile sınır ticaretinin herşeyin önünde olduğu bir dönemde petrol ticaretine hakim bir iş adamı. Hem iş dünyasında hem de siyaset arenasında sağlam bir temeli olan Kaya, Van halkı ve özellikle de Edremit’in kabulleneceği adaylar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim