7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim öncesi AK Parti aday adaylık başvuruları devam ediyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hamdullah Şevli’de dün resmin başvurusunu yaparak resmen aday olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Doç. Dr. Hamdullah Şevli kalabalık bir kitleyle başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’ya sundu.  Hamdullah Şevli’nin aday adaylığı başvurusunu kabul eden AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda kendisine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. AK Parti İl binasında yapılan basın toplantısı ile başvurusunu yapan Şevli İl Başkanı ile birlikte bir açıklamada bulundu.

ŞEVLİ: SİYASET HİZMET ALANIDIR

Hamdullah Şevli siyasetin insan kalitesini artırmak ve bir hizmet alanının olduğunu söyledi. Şevli, “Değerli hemşerilerim çocukluğumdan beri Van için gelecek için hayaller kurdum.  İnsan hayalleri ile yaşar fakat hayallerini kaybedenler hayatını da kaybedenlerdir. Hayallerim ve ideallerim için çok çalıştım. On beş yıl Van yüzüncü yıl üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptım ve son beş yıldır da İstanbul ticaret üniversitesinde doçent doktor olarak görev yapmakta iken görevimden milletvekili aday adayı olarak istifa ettim. Bilgi tecrübe ve enerjimi milletimize ve memleketimize hizmet yolunda cesaretle çıktığım bu yolda Van AK Partiden aday adayı oldum. Siyaset; insanı anlamak, insan kalitesini artırmaktır ve bir hizmet alanıdır. Siyaset ancak sorunları çözerse halkın iradesini meclise yansıtırsa bir anlam taşır. Benim hayat felsefemin temelini de insana hizmet düşüncesi oluşturuyor. Çünkü insana hizmet önemli bir vazifemizdir diye düşünüyorum.” Sözlerine yer verdi.

“HİZMET YOLUNDA EMEK VERMEK İÇİN VARIM”

Şevli, AK Parti’den neden aday olduğu konusunda da açıklamalarda bulunurken ayrıca AK Partiye emek vermek için aday olduğunu söyledi. Şevli şu ifadelere yer verdi: “Türkiye en büyük ve en hızlı büyümeyi AK Parti iktidarları döneminde görmüştür. Sağlık ekonomi eğitim iç ve dış politika alanlarında önemli başarılara imza atıldı. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı temel ile başlayan bu iktidarda ekonomide art arda rekor başarılar elde edildi. Bu başarılar başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile devam edecektir ve etmektedir. İşte ben de milletimize hizmet yolunda gecemizi gündüzümüze katarak bu güçlü kadroya emek vermek aynı yolda yürümek için varım diyorum. Yeni Türkiye ve Van’ımız için çıktığımız bu yol meşakkatlidir. Bizle aynı milletin evlatlarıyız acımız ortak tarihimiz ortak sevdamız ortaktır. Bizler bu memleketin 77 milyon vatandaşı olarak biriz tekiz beraberiz.”

ŞEVLİ: 3 TEMEL UNSURA ÖNEM VERECEĞİZ

Van’ı güzel yapan ve güzelleştiren üç temel unsurun olduğunu söyleyen Şevli, “Değerli Vanlı hemşerilerim Van’a güzellik katan ve şehri cazibe şehri yapan üç temel unsur vardır: bunlardan birincisi Van’ımızın güzel tabiatıdır yani Van gölü ile güzeldir Van kalesi ile güzeldir Van kedisi ile güzeldir. İkincisi Van tarihi ile güzeldir yani Urartu’su ile Selçuklusu ile Osmanlısı ile güzeldir üçüncüsü Van insanı ile güzeldir ve Van’ın güzel insanı siz değerli hemşerilerim gibi kadirşinastır. Van büyükşehir olmasından sonra üçü merkez ilçe olmak üzere toplam on üç ilçesi turizmi tarım alanları ve keşfedilmemiş maden yatakları et ve süt ürünleri alanındaki potansiyeli ve en önemlisi doğuya açılan kapı konumu ile Türkiye’nin en stratejik illerinden biridir. Yani parlatılması gereken bir elmastır. Bu elmas ortak değerimizdir ve bu değeri en iyi şekilde tanıtmak zorunda olduğumun bilincindeyim. İlimizin bu konumunu çok iyi değerlendireceğim.” Sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim