Yazılı bir basın açıklaması yapan SP Van il Başkanı Özay İlhan, “Saadet Partisi olarak tüm Türkiye sathında olduğu gibi Van’da da seçim çalışmalarına tüm gayretimiz ve inancımızla devam etmekteyiz. Van için en iyi hizmetleri yapmaya talibiz. Çünkü seksen yıllık Cumhuriyet tarihinde, efsane belediyecilik dediğimiz dillere destan belediye hizmetleri ile ilk olarak halkımız Milli Görüş belediyeler i ile tanışmıştır. Bir dünya hareketi olan ve siyasette birçok ilki başaran; halka hizmeti, Hak’ka hizmet bilen Milli Görüş Belediyeleri, dünyada tek markalı belediyecilik anlayışıdır. Hatta öyle ki yapılan ve başarılması zor ve bir o kadar takdire şayan hizmetlerle adından sıkça bahsetmeyi başaran bir anlayıştır Milli Görüş belediyeciliği. Yıllarca bu ülkede çöplerin toplanmadığı, alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin götürülmediği, rüşvet alınmadan bir işin sonlandırılmadığı, yatırımın hiç mi hiç bahsinin geçmediği, halkımızın bu anlayışla çalışan yerel yönetimlerden bezdiği bir dönemde, milletimiz "inanç teke’den süt çıkartır” sözü ile hareket eden bir belediyecilik anlayışı ile tanışmış ve bir can simidi gibi Milli Görüş’e sarılmıştır. Ne yazık ki şimdilerde ise bahsini ettiğimiz ahlak ve maneviyatı esas alan, gece gündüz durmadan halka hizmet, Hakk’a hizmettir ilkesini benimseyen belediyecilik anlayışından eser kalmamıştır. “Devletin malı deniz, yemeyen keriz”, “Rüşvet almakta, vermekte mübahtır” anlayışı ile hareket eden; bir belediyecilik anlayışı, halkımıza dayatılmaktadır” dedi.

71 gün sonra kendi belediye başkanını yeniden seçecek ve bir beş yılda daha tabiri caizse yaşadığı memleketinin kaderini kendi elleri ile belirleyeceklerini ifade eden İlhan, “Önceki yıllara nisbeten bu dönemki belediye seçimleri çok daha faklı olacaktır. Elbette ki her seçim önemlidir. Ancak 30 Mart yerel seçimleri çok daha önemlidir. Çünkü artık Van ili, büyük şehir unvanını kazanmış; bir nüfusa ve büyüklüğe kavuşmuştur. Ancak büyük şehir kisvesine bürünen ilimiz ne yazık ki halkın yaşam standartlarını karşılayacak ne bir konuma ve nede bir şehir statüsüne sahip. Yıllardır süregelen belediyecilik anlayışı ve uygulaması, unvanı büyük şehir olmasına karşın, gelişimi ve halkın isteklerini karşılama noktasında bu çağın gerisinde kalmıştır. Adeta ilimiz sorunlar yumağı haline dönüşmüş ve bu yumağı çözecek, Van’ımızı hak ettiği yere oturtacak, örnek ve modern bir şehre dönüştürecek bir yerel yönetim anlayışına muhtaçtır. O anlayışta ancak ve ancak Milli Görüş’ün ortaya koymuş olduğu yönetim ve hizmet anlayışıdır. Bu anlayışın tek temsilcisi ise Saadet Partisidir. Bu memleketin insanı her zaman yerel yönetimlerden hizmet yapmasını istemiştir. Artık ülkemizde bu kadim millet Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle her alanda olduğu gibi belediyecilikte de efsane hizmetler beklemekte ve hayal etmektedir. Van halkı olarak şehrimizin bu kötü gidişine dur demek; yeniden efsane bir belediyecilik hizmeti ortaya koymak için, elimizde tek bir imkan vardır. O da 30 Mart’taki mahalli idareler seçimlerinde vereceğimiz oylardır. Görüyorsunuz ki Türkiye’de tek bir erkek ses vardır. O da Saadet Partisi’nin sesi” şeklinde konuştu.

İnşallah 30 Mart akşamı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve ilçe belediye başkanlıklarını kazanacaklarını ifade eden İlhan, “Hedefimiz Van’ımızı hak ettiği yere taşımak, halkımıza en iyi hizmeti sunabilmektir. Saadet Partisi olarak bizler bölen taraf değil, bu ülkenin ve bu inançlı milletin tek çözüm adresiyiz. Sözün özü, seçildiği ilk gün “Rüşvet alanda, verende mel’undur” hadisi şerifini belediye kapısına asacak bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç vardır. Bunu da geçmişte yaptığı gibi yeniden gerçekleştirecek tek siyasi irade Saadet Partisi’dir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim