ŞEHRİVAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, büyük bir özveriyle, sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla çukurla hendekle şehirleri yok eden insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz. Hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz" dedi.

Erdoğan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, bundan sonra da Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, ortaya çıkan değeri de hep birlikte paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015'te turizm gelirinin 31,4 milyar dolar olduğunu aktararak, "Yerel krizlere, çeşitli güvenlik tehditlerine karşın bu başarımızı 2012, 2013, 2014 yılında da muhafaza ettik. Ülkemiz'nin turizm zenginliği Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kumsallardan veya tek başına İstanbul'dan ibaret değildir. Anadolu'nun tamamı adeta bir açık hava müzesi gibidir. Biz bu biçimde bir zenginliğe sahibiz. 81 vilayetimizin her bir taşı, köylerimizde, ilçelerimizde saklı kalmış her bir eser, medeniyetlerin kesiştiği bu coğrafyada kadim insaniyet tarihine ayna tutan birer şahittir" diye söyledi. Ülkemiz'nin sağlık turizmi potansiyeline dikkati çeken Erdoğan, Geçmiş zamanda bunların olmadığını ifade etti. Erdoğan, kültür, inanç turizmi, doğa sporları ve golf turizminin ciddi sıçrama yaptığını anlatarak, bunların yanında eğitim turizminin de varlığına işaret etti. Erdoğan, Ülkemiz'nin son yıllardaki bu başarısının üzerinde hassasiyetle durulması ve analiz edilmesi gerektiğini aktararak, hafta içerisinde Güney Amerika'daki ziyaretlerinde siyasilerin Ülkemiz'nin turizm başarısından bahsettiğini ifade etti . 


"BAŞARININ ARKASINDA TÜRKİYE'NİN SESSİZ DEVRİMLERİ VAR" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkedeki başarının yakından takip edildiğine belirterek şu şekilde devam etti: "Turizmde ele geçirilen bu başarılar, hiçbir zaman spontane oluşmuş değildir. Bu başarının gerisinde Ülkemiz'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı muvaffakiyet hikayesi vardır. Yaptığımız kilometrelerce bölünmüş yolun, hızlı tren hatlarının, ülkemizin her bölgesine yayılan 55 havalimanının, artık bir dünya markası olan THY'nin sağladığı bir başarıdır. Göreve geldiğimizde 26 havalimanı vardı. Buna 55 tane ilave edilen havalimanı var. Bakın, nereden nereye. Son Olarak Anadolumuzun her yerinde uçağa gideceksin, mesafe yarım saatle 45 dakika arasında değişiyor, gidersin uçağına binersin nereye gideceksen oradan hareket edersin. Bunlar Geçmiş zamanda var mıydı?" 


"BAŞARI MİLLETİN ÖZ GÜVENİNİN ESERİDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ülkemiz'nin geçirdiği değişim zamanı hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:  "Darbe girişimlerine, paralel ihanet çetelerine, Gezi olayları benzeri provokasyonlara karşın demokrasimizi, sivil siyasetimizi güçlendirebilme iradesini gösterebildiğimiz için bugünlere geldik. Yeşili biz yaygınlaştırdık. Şu anda fidan ve ağaç olarak Ülkemiz genelinde dikilen ağaç miktarı 3 milyarı buldu. Fidan ve ağaç. Başka Bir Deyişle bunun yaklaşık 650 bini ağaç, diğerleri ise fidandır. Çünkü o medeniyetin en önemli sembolüdür. En önemlisi de bu muvaffakiyet milletimizin öz güveninin Ülkemiz'nin uluslararası alanda yükselen itibarının eseridir." 
 

"BU TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HALEN DÜNYAYA TANITMAKTA ZORLANIYORUZ" 

Van, Bitlis, Amasya, Çorum, Diyarbakır, Ağrı'nın tüm güzelliklerinin dünyanın ilgisine sunulması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Neden Cizre, Sur, Silopi çukurlarla, barikatlarla, terör teşkilatının harabeye çevirdiği sokaklarla gündeme gelsin? Neden ilim, irfan ve sahabeler şehri Diyarbakır yakılan camilerle, yıkılan okullarla, manevi mirasına yapılmış olan kalleşçe saldırılarla gündeme gelsin? Bölgedeki şehirlerimiz neden Antalya, Muğla, İzmir benzeri tüm dünyadan ziyaretçilerin geldiği, güzelliklerini doya doya seyrettiği iller olmasın. Hakkari, bırakınız diğer imkanlarını yalnızca turizmle dağları, bitki örtüsü, akarsuları, kilimleri üzerinden bile çok çeşitli bir kent haline dönüşebilir. Bunun önündeki en büyük engel; terördür. Eli kanlı terör örgütüdür. 'Niçin yatırımcı acaba bu illere gitmiyor' diye bu soruyu sormamız lazım. Neden? Can güvenliği ve bununla beraber 'acaba ben bu yatırımı yaparsam, benim bu yatırımım yakılır, yıkılır mı?'. Bundan dolayı." 

 

VAN ÖRNEĞİ VERDİ..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan 7 ay bir önce insanların İstanbul'dan Van'a kahvaltı yapmaya gittiğini anlatarak, şunları kaydetti:  "Daha 7 ay öncesine kadar İnsanlar İstanbul'dan kahvaltı yapmak için Van'a gidiyordu. Ama şimdi... Sur'daki esnaf kardeşim bir yıl bir önce ülkemizin her şehrinden ziyaretçiyi, müşteriyi ağırlıyordu. Daha düne kadar Cizre cıvıl cıvıl bir ilçeydi. Ben partimizi kurarken o Cizre'ye gittiğim günleri şu şekilde hatırlıyorum. O ne heyecandı. Oradaki kani önderlerine 'Ne bekliyorsunuz?' diye sorduğum zaman, 'Sadece şu olağandışı hali kaldırın yeter' demişlerdi. Bir ayda olağandışı hali kaldırdık. Ama üzgünüm bunu söyleyenler sözlerinin arkasında duramadılar. Fakat biz, büyük bir özveriyle, sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla, çukurla, hendekle, şehirleri yok eden, insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü halen dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz. Bunu da söyleyeyim. Hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim. Fakat tüm bunlara karşın bölgedeki vatandaşlarımız artık sağduyulu, basiretli tavırlarıyla terör örgütüne prim vermedi, oyuna gelmedi ve terör örgütünü yalnız başına bıraktı." 
 

"FAŞİST ANLAYIŞ BİZZAT KÜRT KARDEŞLERİM TARAFINDAN ÇUKURA GÖMÜLMÜŞTÜR" 

Şu anda yeni bir döneme girildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri verdi:  "Tüm orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdiler. Niye? Benim oradaki Kürt kardeşim yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra , ayni zamanda kiraları, her şeyleri veriliyor. Ondan sonra buralarda yapılmış olan tasarılamayla , projeyle süratle yeni ilçeler inşa edilecek ve yapılan yeni yerlere de 'kaçtı' denilen vatandaşlarımız yerleşecekler. Daha modern bir biçimde orada hayatlarını sürdürmeye başlayacaklar. Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan, tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış kendi Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür. İnşallah terör örgütü tehdit olmaktan tamamıyla çıkarıldığı zaman bölge şehirleri de bir daha şaha kalkacaktır. İstikrarını, emniyetini, huzurunu, kardeşliğini pekiştirmiş bir Ülkemiz'nin maddi ve manevi her noktada tarihte hiç olmadığı kadar kazanacağını biliyoruz. Tabii bunu başkaları da biliyor. Onun için önümüze bunca engel çıkartılıyor. Onlara karşın muvaffak olacağız . Onlara karşın 2023 hedeflerimize ulaşacağız, hiç endişeniz olmasın." 

Editör: TE Bilisim