Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin ruhuna hareket edilmesi gerektiğini söyledi ve aksi halde hareket edilen bölgelerde oy kaybı yaşandığına dikkat çekti: Millet şamaroğlanı değil.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin il başkanlarını toplayıp ders niteliğinde öğütler verdi. İşte madde madde Erdoğan'ın il başkanlarına seslenişi:

 

"VATANDAŞ TEVAZU ARIYOR"


"Aramızda belediye başkanı da bulunuyor. İşte bu seçimlerden sonra bana gelen raporlara baktığımızda özellikle bazı eleştiriler var ki bu çok çok önemli.

 

Vatandaş özellikle şunu arıyor, bu tabi ağırlıklı belediye başkanları bunun yanında milletvekilleri vesaire… Tevazu arıyor tevazu. Belediye Başkanı, benim dükkanıma gelip bir çayımı içmedikten sonra ben bu belediye başkanını ne yapayım diyor.

 

"AK PARTİ'NİN MÜKTESEBATINDA BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ"


Yani seçimden seçime mi belediye başkanı, milletvekili beni ziyaret edecek diyor. Veya kendi tanıdıkları ofislere uğrayıp çekip gidecekler diyor. Değerli arkadaşlar AK Parti’nin müktesebatında böyle bir şey olamaz. Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net, puan kaybına da neden olmuştur.

 

"KUSURA BAKMAYIN BU MİLLET ŞAMAROĞLANI DEĞİL"


En güçlü olduğumuz yerlerde eğer ciddi bir puan kaybı olmuşsa bunu kendi nefsimize soracağız. 'Biz hatayı nerede yaptık? Yanlışımız nerede?' Çok iyi hizmetler yapmış olabilir, bu hizmetler gerektir. Ama yeterli değildir. Yeterli olan o gönüllere girmektir. Gönüllere girersek bu işi başarmış oluruz. Vatandaşına tepeden bakıyorsak, onlara yeri geldiği zaman…. Kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir sonra kenara koyar."

Editör: TE Bilisim