Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşüne bir kez daha tepki gösterdi. "Yollar yürümekle aşınmaz. Elde adalet pankartıyla dolaşmakla adalet getiremez." diyen Erdoğan, 138. maddeye atıfta bulunarak "Yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın" dedi. Erdoğan kredi kuruluşlarının Türkiye'deki ekonomik göstergelerdeki iyileşmeye rağmen kumpas kurduklarını söyledi.

"NE KENDİ YARARINA NE ÜLKENİN YARARINA"

Erdoğan "Anayasanın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak hiçbir zaman ne kendilerinin yararınadır ne de ülkenin yararınadır." diyerek sözlerini sürdürdü.

"ELDE ADALET PANKARTIYLA DOLAŞMAKLA ADALET GETİREMEZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa, biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz? Ve ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın, adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur ve parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de, orada bunu dile getir, söyle ama istediğin adalet kadar sen de adaletli davran, acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var? Önce ona bak.

15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi bu defa 'ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum' derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur, nereye sığındığı da belli olmuştur."

Editör: TE Bilisim