Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Siyaset çözemezse, millet çözer' diyerek parti liderlerine koalisyon mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda konuştu. Burada koalisyonun kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erdoğan "Bir an önce yeni hükümet kurulmalıdır" dedi.

"BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULMALI"

"Mevcutta dört partinin temsil edildiği bu dönemde temennimiz bir an önce yeni hükümetin kurulmasıdır. Koalisyon kaçınılmaz, yapmamız gereken bir an önce hükümeti kurmak. Seçim sonucuna saygı duymamız gerekiyor. Madem milletimiz böyle bir tablo gösterdi, bu şartlar altında yapmamız gereken elimizden gelen en iyisini yapmamızdır.

"SİYASİLER ÇÖZEMİYORSA MİLLET ÇÖZER"

Türkiye'nin böyle bir zaman kaybına tahammülü olmadığına inanıyorum. Bunun için koalisyonun mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum. Eğer egolar öne geçerse bu süreç uzayacaktır. O zaman da Cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen görev, siyasiler çözemiyorsa millet çözecek tek merciidir. Kimsenin seçimlerin ortaya çıkardığı konumunu, sistemi kilitlemek için kullanmaya hakkı yoktur. Türkiye'yi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır.

Cumhurbaşkanı olarak bu süreçte ben, milletimin arzusu konusunda yeni hükümetin bir an önce kurulmasını teşvik edeceğim."

Editör: TE Bilisim