Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kanaat önderleriyle iftarda bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Erdoğan, olaylara vurgu yaptı. Güvenlik güçlerinin operasyonlar sırasında masum insanların zarar görmemesi için kendi hayatları pahasına çok titiz davrandıklarının altını çizen Erdoğan, kanaat önderlerine şöyle seslendi:

"Şu anda 11 ilçe, 1 il, buralardaki operasyonlar neticesinde ortaya çıkan tablo bu haliyle kalmayacak. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarımız, tüm ilçe ve ilde, alt yapı çalışmalarına başladılar ve buraları temmuzun başından sonraki dönemle mukayese edilmeyecek bir güzelliğe kavuşturacaklar. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu alanlarda yaptığı çalışmalar, bunun yanında TOKİ'nin yaptığı çalışmalarla yoğun bir şekilde oluşturulacak rezerv alanları dahil buralardaki vatandaşlarımız isterlerse TOKİ'nin değişik yerlerindeki konutlarında yer alabilecekler, isterlerse kira bedellerini devlet kendilerine ödemek suretiyle, kendileri eski yerlerinde oturmak istiyorlarsa oradaki inşaatların bitişini bekleyecekler ve daha sonra da inşaatlar bitince gelip kendi yerlerinde oturabilecekler. Ondan sonra televizyonların ekranlarında şunu göreceksiniz, 'böyleydi, böyle oldu.' Bunu yapacağız."

 

"MESELE HERKESİN MESELESİ"

Erdoğan, bölgede yaşanan hadiselerin sadece devletin veya hükümetin değil, bölge halkı başta olmak üzere milletin tamamının meselesi olduğunu bildirdi. 
Bu sıkıntıların çözümü için herkesin sorumluluk üstlenmesi, görev alması ve elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "İşler sadece devlete havale edildiği zaman gecikebiliyor, istenildiği gibi yürüyemeyebiliyor, başka sıkıntılar çıkabiliyor öyleyse devlet kendi yapacağı işleri elbette kendisi yürütecek ama asıl kılcal damarlara, iç dokulara, derinlere sizler nüfuz edeceksiniz." ifadesini kullandı. 

 

"VAN'DA YENİ ŞEHİRLER KURDUK"


Van depremi sırasında koordinatörlük görevinin dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'da olduğunu anımsatan Erdoğan, bölgede sadece depreme yönelik yapılan yatırımın eski parayla yaklaşık 6-7 katrilyonu bulduğunu dile getirdi.

"Adeta yeni şehirler kurduk orada." diyen Erdoğan, kanaat önderlerine şu çağrıda bulundu: 

"Şimdi az önce bir kardeşim Erciş'ten bahsediyor da kusura bakma, vebal sizde. Yoksa Erciş'e girerken Van Denizi'ne nazır yapılan konutlar, oraya bambaşka bir güzellik getirdi. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Edremit'e geldiğin zaman, Edremit'ten Van Denizi'ne bir başka güzellik görüyorsun. Hastaneleriyle, şehir içindeki düzenlemeleriyle bambaşka bir güzelliğe oralar kavuştu ve fazla sürmedi, 1,5 senede 17 bin konut inşa edildi. Bu irade Allah'ın izniyle şu anda da Güneydoğu'yu rahatlıkla yapar, çözer. Devletimizin bu iradesi var fakat şimdi sizler evlerdesiniz, sokaktasınız, dükkandasınız, ibadethanelerdesiniz, tarladasınız, çay ocağındasınız velhasıl her yerdesiniz. Sizler milletin ta kendisisiniz. Eğer siz her yerde hakkı ve hakikati anlatırsanız ne örgütün ne de güdümündeki yapıların yalanları karşılık bulamayacak, kendi ellerine, yüzlerine bulaşacaktır."


 

Editör: TE Bilisim