HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş 'Hükümet İmralı'da söylenen her şeyi inkar ediyor' dedi. İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Seçim çalışmasına yönelik sözler bunlar. Ülkenin temel sorunları vardır, herkesin sorunları vardır. En büyük sorunda bugün tekleşme, diktatörleşme sorunudur. Bu sorunun adı da AKP sorunudur, en acil sorundur. Bu sorunu inşallah 7 Haziran'da biz çözeceğiz.

NEVRUZ MESAJI

Nasıl bir çağrı yapılacak bilmiyoruz, metni hazırlanıyor, İmralı'da bu konuyla ilgili bir tartışma yürütüldü. Nisan'da kongre için bir çağrı içermiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Balıkesir'de Kürt sorunu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı  

KARDEŞİM NE KÜRT SORUNU YA

40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Hala bunlar buradalar, böyle yürünmez. Ülkeye zarar veriyorsunuz. Karşımızda tüm umudunu sokak olaylarına, Vandalların eylemlerine bağlamış bir hastalıklı zihniyet var. Buralarda bizim terörle mücadelede neler kaybettiğimiz belli. Eğer biz bu kayıplara uğramamış olsaydık, bugün çok çok farklı yerde olacaktık. Şimdi varsa bakıyorsun, Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. 2005’te Diyarbakır konuşmamda açıkladım. Her etnik unsurun kendine has sorunları var. Dün Roman kardeşlerime de söyledim, Türk’ün de Roman kardeşlerimin de sorunu var, Boşnak’ın da sorunu var, Laz’ın da sorunu var. hepsinin sorunu var.

ALLAH AŞKINA BİZDEN FARKLI NEYİNİZ VAR

Neyin eksik senin, başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı çıkardın. TSK da var mısın var, ne istiyorsun daha ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz. Yol yoktu yolunuzu yaptık, havaalanı yapıyoruz yaptırtmıyorlar. İş adamlarının müteahhitlerinin makinalarını yakıyorlar. E niye yakıyorsun? Iğdır’a yaptık, Ağrı’ya yaptık, Kars’a havalimanı. Bu devlet bir ayrım yaptı mı? Kardeşlerim dert başka. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Biz asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Çünkü biz şunu söyledik, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik, seviyoruz, seveceğiz. Başbakanken de Türk’e kardeşim dediğim gibi Kürt’e de kardeşim dedim, Laza da kardeşim dedim, bugün de öyle.

Ama bu işleri köpürterek ülkede bunlar bu işin siyasetini çirkin bir şekilde yapıyorlar. Bu oyuna gelmememiz lazım. Dedim ya bir olmamız lazım. Tek dertleri bu kriz kaos ortamında kendilerine bir rant devşirebilirler mi? Milletvekili sıfatı taşıyan iki zat, kendi ülkesini batı ülkesine mektupla şikayet ediyor, düşünebiliyor musunuz? Bizde böyle bir siyaset anlayışı, muhalefet anlayışı var. dünya değişiyor dönüşüyor. Küreselleşme bile neredeyse eskidi. Bizdeki bir takım kafalar ise ısrarla eski Türkiye’den vazgeçmiyor. Ama boşuna çırpınıyorlar. Bu ülke için hiçbir projeleri teklifleri olmayanların yeni Türkiye’de yeri yoktur.

 



GÖRÜNTÜLÜ VE YAZILI MESAJ

Mesajın yazılı değil görüntülü olma çağrısı vardı. Bu bizim bir beklentimiz değildi, İmralı'da konuşulan bir mevzuydu. Nevruz'da görüntülü mesaj etkili olurdu. Mesaj nasıl verilirse verilsin, içeriği önemlidir. Hükümet karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar misali, İmralı'da söylenen şeyleri çıkışta, inkar ediyor

Kapalı kapılarda kabul edilenler, açık kapıya çıkığında reddediyorlar. Biz her şey rağmen barış sürecinin devam etmesi kanaatindeyiz. HDP olarak biz barış konusunda hiçbir politikasına güvenmiyoruz.

KÜRT SORUNU YOKSA...

Mahkumların nakilleri bugün yarın gerçekleşir. Bugüne kadar 2 yıldır savsaklana adınlar var. Sürecin sağlıklı ilerlemesi açısından iyi olur. Kürt sorunu yoksa hükümet neden adım atıyor, çözüm süreci neden yürütülüyor. Cumhurbaşkanı ve başbakana sormak lazım. Bunlar seçim öncesi atraksiyonlardır.

İNTERNETHABER

Editör: TE Bilisim