Kurban Bayramı tatili 10 günü çıkıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatiliyle ilgili sözleri tatilcileri sevindirdi. Hükümetin bu konuda önünde üç farklı senaryo bulunuyor. İşte tatilciler kadar turizmcileri de sevindiren o sözlerin detayları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, bir süredir herkesin merak ettiği Kurban Bayramı tatiliyle ilgili tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulunmasını turizm sektörü yakından takip etti.

Bayram tatili için üç senaryo üzerinde duran hem turizm sektörü hem de tatile çıkacak milyonlarca vatandaş, Salı günü Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyor.

 

3 SENARYO VAR

Bayram tatili için ilk olarak mevcut durum yani 31 Ağustos arife günü öğleden sonra başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek şekilde 4.5 gün. İkinci senaryo ise 30 Ağustos Zafer Bayramı ile yarım günlük arife gününün birleştirilmesi şeklinde toplam 6 gün tatil. Üçüncü senaryoda bayramdan önceki Pazartesi ve Salı günlerinin de tatil ilan edilmesiyle 26 Ağustos- 4 Eylül şeklinde 10 günlük tatil.

 

"İSABETLİ OLUR"

Bu üç seçenekten birine Salı günü karar verilecek ancak öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" şeklindeki sözleri 10 günlük tatili işaret ettiği şeklinde yorumladı.

 
Editör: TE Bilisim