AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, erken seçim iddialarını yalanlayarak, seçimlerin her zamanki gibi zamanında yapılacağını söyledi. AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Çiftçi, erken seçim iddialarını yalanlayarak, “Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel seçimler Haziran 2015'te yapılacak. Bir sonraki seçim 2019'da. 2019'da genel ve yerel seçimler yanında köşk seçimi de gerçekleşecek ve ülke tarihinde ilk defa bir yılda vatandaşın önüne üç sandık gelecek” dedi.

‘DUYARSIZ KALMAK ACI BİR DURUM’

Milletvekili Çiftçi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin de açıklamalarda bulunarak, “İşgal devleti İsrail’in Müslüman Filistin halkına yönelik vahşi uygulamalarına karşın, kendilerini insan hakları ve demokrasi öncüsü olarak tanımlayan bazı ülkelerin kayıtsız ve duyarsızlıkları çok acı bir durumdur. İsrail’i, Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı kınıyoruz. İşgal devleti İsrail’in Müslüman Filistin halkına yönelik vahşi uygulamalarına karşın, kendilerini insan hakları ve demokrasi öncüsü olarak tanımlayan bazı ülkelerin, bütün insani değerleri ayaklar altına alan İsrail vahşetinin önüne geçmek için bugüne kadar aktif olarak bir şey yapmadılar. İslam dünyası devletlerinin de maalesef kendi iç çekişmeleri veya çatışmalarıyla kendi dertlerine düşmüş olmaları, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında Müslüman Filistin halkına yönelik katliamlarına acımasızca tüm dünyanın gözleri önünde devam ediyor” diye konuştu.

‘DUR DEMELERİNİ BEKLİYORUZ’

BM, ABD ve AB ülkelerinin İsrail’in 70 yıldır oynadığı oyuna artık sesiz kalmayıp bir son verilmesini sağlamaları gerektiğini belirterek, "Hiçbir kutsala saygı göstermeyen, insanlıktan nasibini almamış İsrail Devleti’nin Müslüman Filistin halkına yönelik yaptığı acımasızca katliamlarda dökülen masum Müslüman halkın kanının akmasını durdurmaları için cani İsrail’e dur demelerini bekliyor ve İsrail’i nefretle kınıyorum’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim