Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve belediyenin basın müdürü Gazeteci Salih Sertkal çıkarıldıkları savcılıkla tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği tarafından sorguları yapıldı. Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin Sevil Rojbin Çetin "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanırken; Gazeteci Salih Sertkal ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

 

Sabah saatlerinde Edremit Belediyesi hizmet binasına yapılan TEM ekipleri tarafından yapılan baskınla Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin gözaltına alınırken; belediyenin basın müdürü Gazeteci Salih Sertkal 'da aynı dosya kapsamında Van Cumhuriyet savcılığına ifadesi alınmak üzere çağrılmıştı. Savcılığa çıkan Çetin ve Sertkal savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği tarafından sorguları yapıldı. Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin Sevil Rojbin Çetin "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanırken; Gazeteci Salih Sertkal ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

 

Tutuklanan Edremit Belediye Eş Başkanı avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda "Yapılan tutuklama ve uygulamalar tamamiyle hukuki zeminden ve vicdandan uzaktır. Partimiz ve belediyemize dönük bir kriminalizefaaliyeti bilinçli olarak yürütmektedir. Bir dönem nasıl KCK operasyonlarıyla binlerce kişi nasıl göz altına ve tutuklandıysa bu gün yaşanan da budur. Demokrasi ve onurlu barışa inananlar devrimci gülüşleriyle bu statükoyu sonlandıracak Türkiye halklarına onurlu kalıcı barışı mücadele ederek getirecektir. Ve şunu herkes çok iyi bilsin ki hukuk bir gün herkese lazım olacak" dedi.

 

Söz konusu tutuklamaya iliş Van Adliyesi önünde Çetin ve Sertkal'ın avukatları açıklama yaptı. Açıklama yapan Avukat Cemal Demir, yapılan uygulamaların tamamıyla hukuki zeminde uzak siyasi kararlar olduğunu belirtti. Edremit Belediye eş başkanı Çetin ve Gazeteci Salih Sertkal'a dönük isnat edilen suçlamaların hiçbir somut veriye dayandırılmadığına dikkat çeken Demir; bu hukuksuzluğa karşı başta anayasa mahkemesine başvurusu olmak üzere tüm yasal yollarla tutuklamalara itiraz edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim