Ankara'daki temasları sonra eren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud BarzaniMesut Barzani Kuzey Irak'a döndü ama ziyaretin yankıları devam ediyor. Özellikle Barzani-HDP görüşmesinin gölgede bırakan fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

 

GÖRÜŞMENİN ÖNÜNE GEÇEN FOTOĞRAF

MİTCumhurbaşkanı ErdoğanBaşbakan Davutoğlu, Savunma Bakanı'yla görüşen Barzani, Türkiye temasları kapsamında HDP heyetiyle de bir araya geldi. HDP, geniş bir heyet ile görüşmeye katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığındaki heyette milletvekilleri Osman BaydemirDengir Mir Mehmet FıratLeyla ZanaHDP Dış ilişkiler Sorumlusu Eş Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk yer aldı. Yapılan görüşmeyeHükümet Sözcüsü Sefin Dizai, Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve KDP AnkaraTemsilcisi de katıldı. Ancak görüşme sırasında çekilen fotoğraf HDP-Barzani görüşmesinin önüne geçti. Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın Barzani'ye samimi bir şekilde baktığı ve renkil görüşmeler ile HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın uzak kaldığı kare sosyal medyada çok konuşuldu.


HDP'DEN GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA

Öte yandan görüşmeye ilişkin HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede bölgede yaşanan gelişmeler, Suriye'deki durum, IŞİD tehdidi, Kürtler arası dayanışma ve işbirliği konuları değerlendirildi" ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilisim