ANF'nin haberine göre HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracına kendisinin de içinde bulunduğu akşam saatlerinde suikast giriminde bulunuldu.

ANF’ye bilgi veren Demirtaş “Makam aracının kurşungeçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi” dedi. Sesi fark etmediklerini söyleyen Demirtaş, araçtan indiklerinde korumaların mermi izini gördüğünü belirtti. Demirtaş aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuvarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını da vurgulayarak, mermi çekirdeğine rastlanmadığını da söyledi.

 

ANF bu iddiayı gündeme getirdiği dakikalarda ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Kürtçe "Mirin bi emrê Xwedê ye" ("Ölüm Allah'ın emri") mesajını paylaştı. Demirtaş'ın bu sözleri, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Daha sonra sinüzit ameliyatı geçiren Demirtaş, TBMM'de 17 Kasım'da düzenlenen yemin törenine katılamamıştı. Demirtaş, bugün (22 Kasım 2015) Meclis Başkanlığı seçimine de katılmadı.

 

Son olarak 20 Kasım'da büyükelçilerle bir araya geldiği yemekte kameraların karşısına çıkan Demirtaş, bugün saat 22:15'te Twitter'dan "Mirin bi emrê Xwedê ye" (Ölüm Allah'ın emri) mesajını paylaştı.

 

ALTAN SOSYAL MEDYADAN DOĞRULADI

Altan Tan, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında: "HDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın aracı silahlı saldırıya uğradı. Son gelen bilgilere göre durumu iyi, büyük geçmiş olsun." sözlerine yer verdi.

 

 

Editör: TE Bilisim