AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan geçtiğimiz günlerde Bahçesaray'da bir miting yapan BDP heyetinin o ziyareti sonrasında ilçede başlayan tartışmaların ardından bir açıklamay yaptı. BDP heyetinin ailesi hakkında iftiralara ve çeşitli iddialara yer veren BDP'lilere tepki gösteren Orhan, ayrıca ilçede bitmiş bir kan davasının yeniden canlandırılmaya çalışıldığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama ile BDP'nin Bahçeray mitinginde söylenenlere tepki gösteren Orhan, açıklamasında o mitingde ailesine hakaretler edildiğini ve sahneye çıkarılan bir vatandaşın biten bir kan davası ile ilgili meydan okuduğunu kaydetti. Orhan açıklamasında; "15.02.2014 tarihinde BDP’nin Bahçesaray İlçemizde yapmış olduğu mitingde yapılan, ailem ve şahsıma yönelik akıl dışı, hayal ürünü ve tamamen iftiralardan ibaret konuşmalar üzerine açıklama yapmak gereği hissettim. Belli ki birileri Müküs’teki huzur ortamını içine sindirememiş ki ilçemiz sakinleri arasında bir fitne ateşi yakmaya çalışıyor. Söz konusu mitingde konuşmacıların dile getirdikleri, tamamı nefret söylemleri ve iftiralardan ibaret sözler yetmiyormuş gibi, Bahçesaray'da uzun zamandır bahsi edilmeyen husumetleri tekrar canlandırmaya yönelik olarak uyuyan bir kan davasının taraflarından birini platforma çıkararak diğer tarafa meydan okutmuşlardır." sözlerine yer verdi.

ORHAN: BU MİTİNGİN AMACI NEDİR?

"Bahçesaray'da geçmişte bırakılmaya çalışılan düşmanlıkları, kan davalarını kaşıyarak yeniden hortlatmağa çalışmanın BDP'ye ne kazandıracağını bütün ilçe sakinleri gibi ben de merak ediyorum. Ülke sathında akmayan, durmuş olan kardeş kanını Bahçesaray gibi küçük bir İlçemizde yeniden başlatmak, bunun için fitne tohumları ekmek BDP siyasetine yerel seçimlerde nasıl bir katkı sağlayacaktır? Bir ilçeye gidip miting düzenlemenin manası nedir? Orada projelerin anlatılması, yapılmamış olanları yapmayı vaad etmek, kendinin neden tercih edilmesi gerektiğiyle ilgili seçmenlere mesaj vermek midir, yoksa gittiği her yerde oranın hassas mevzularını, susmuş kan davalarını kaşıyıp yeni kanlar akıtmağa çalışmak mıdır? Demokrasiyi, kardeşliği, barışı dillerine sakız yapmış bir partinin Bahçesaray'da kan davalıları miting platformuna çıkarıp, bir birilerine meydan okutmaktan başka bir mesajı yok mudur Bahçesaraylı’ya?"

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Son olarak Bahçesaray halkını sağduyulu olmaya çalışan Orhan, kan davası ile ilgili konuya da değinerek "Herkesi akla davet ediyorum." dedi. Orhan ayrıca; "Bahçesaraylıları bu tür fesatlıklardan uzak tutacak olan sağduyularıdır. Nispeten küçük de olsa kadim bir belde olan Müküs'ün insanı fesada fesat, fitneye fitne demeği elbette ki bilir. Dostun kim olduğunu, insanlığın gereklerinin ne olduğunu da yine söyledikleri sözlerin mahiyetini tartamayanlardan çok daha iyi bilir. İnsanlar arasındaki düşmanlıkları, kan davalarını kaşıyan bu güruhu telin ediyor, herkesi akla davet ediyorum." şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim