Ak Parti Van milletvekili Gülşen Orhan, beraberinde Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ve diğer parti yöneticileri ile birlikte Van’ın en büyük gazeteci derneği olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada cemiyet başkanı Fatih Sevinç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Akdaş ve Sıddık Güler tarafından karşılanan Orhan, gazetecilerin özellikle seçim sürecinde gerek haberleri gerekse de eleştiri ve yorumları ile büyük sorumluluk üstlenen kişiler olduğunu kaydetti.

“VATANDAŞ NE DÜŞÜNÜYORSA BİLMEK İSTİYORUZ”

Seçimler öncesi destek için her kapıya gittiklerini ve destek istediklerini söyleyen Orhan, kentte çalışmalarını çok hızlı bir şekilde sürdürdüklerini bu kapsamda 4 vekil ve il ve ilçe yönetimleri olarak ayrı ayrı çalıştıklarını belirtti. Bu anlamda basın camiasını çok önemsediklerini ve bu süreçte ciddiyetle takip ettiklerini belirten Orhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bize yönelik ne varsa; eleştiri olsun, tavsiye olsun, talep ve görüşler olsun biz bunların hepsini dinliyor ve bu dinlediklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Siyasetçiler olarak, basına çok önem veriyoruz. Bu konu da hem yerel seçime yönelik hem de Türkiye’nin genel gidişatına yönelik her şeyi merak ediyoruz. Bu konuda bizim vatandaşımız ne düşünüyor ne istiyor bunların hepsini bilmek istiyoruz. İşte bu yüzden sizin yazdıklarınız, eleştirileriniz ve yorumlarınız kesinlikle bizler için çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bu konuda basın sosyal paylaşımlar ile kimseyi habersiz bırakmıyor.”

SEVİNÇ: ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÜZERİNDE DURULMALI

Ardından konuşan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ise, bu tür ziyaretlerin kendileri için önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek; “Daha önce AK Parti Belediye başkan adayı Osman beyi de burada ağırladık. Bu seçim bizler içinde çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bu seçimin barış ve kardeşlik içerisinde güzel bir ortamda geçmesini bizlerde çok önemsiyoruz. Çözüm süreci anlamında, refah ortamı anlamında bu süreç ne kadar devam eder bilmiyoruz. Ortamın bu şekilde devam etmesine bizlerde çok önem veriyoruz. İnsanlar seçimle birlikte çözüm süreci acaba durdu mu kanısına varmış durumdalar. Bence sizler yaptığınız ziyaretlerde bu konun üzerinde biraz daha durmalısınız. İnsanlara bu sürecin devam ettiği konusunda bilgiler vermelisiniz. Bunu biraz daha gündemde tutmanız gerekiyor. Çünkü bu bölge için en önemli konulardan bir tanesi çözüm sürecidir. Çözüm sürecinde sonra bu bölgede çok büyük artılar oldu. Bu artılardan dolayı sürecin biraz daha gündemde tutulması ve sizler tarafından biraz daha desteklenmesi gerekmektedir. Bizlerde bunu önemsiyoruz, bizim gibi halkta bu süreci çok büyük ölçüde önemsiyor ve gündemde de tutulmasını istiyor.”

ÖNCELİĞİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİ

Bunun üzerine Orhan, “Seçim çalışmaları ve sonucu ne olursa olsun süreç devam edecektir. Çözüm Süreci Türkiye için bizim önceliğimizdir. Sayın Başbakanımız sürekli bunu deklere ediyor. Sürecin, demokratik birçok adımın atılmasıyla sonuçlandığını gördük. Maalesef yargı ile ilgili bir darbe girişimine şahit olduk ve bu darbe girişiminin, itibarsızlaştırma girişiminin temel nedeni hiç kuşkusuz çözüm sürecidir. Bundan bir önceki girişimlerden biri. 7 Şubatta gerçekleşti. Oslo süreci üzerinden MİT'e yöneldiler. Diğeri ise Gezi hadiseleriydi. Bu olaylardan sonra anlaşıldı ki yargıyla ilgili bir düzenleme yapılmazsa hükümete hiç bir şey yaptırmayacaklar. Umarım ki çözüm sürecindeki diğer muhataplar da bu durumun farkındadır” dedi.


Önder ALTINAL

Editör: TE Bilisim