Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Güral, çözüm süreciyle birlikte yatırımların Güneydoğu'ya kaydırılacağını söyledi. İşkadınları, bölgede turizmden, sanayiye kadar birçok alanda yatırım yapılabileceğini kaydetti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in düzenlediği organizasyona katılan Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Güral ve İstanbul'dan gelen 27 iş kadını, Green Park Otel'de Diyarbakırlı iş kadınlarıyla bir araya geldi.

AK Partili Akşit, çözüm sürecinde herkesin taşın altına eline koyması gerektiğini söyledi. Doğunun tarihine sahip çıkılmadığından ötürü özellikle Diyarbakır'ın kötü olaylarla anıldığını ifade eden Akşit, bundan sonraki süreçte amacın Diyarbakır'ı daha iyi tanıtma olduğunu dile getirdi.

"Bu ülkenin kadınları olarak amacımız bu ülkeyi daha fazla kalkındırmak." diyen Akşit, ülkenin kalkındırılması adına çeşitli adımların atıldığını kaydetti. Türkiye'nin uzun süredir devam eden IMF borcunun son ödenen taksitle bitirildiğini belirten Akşit, "Bütün dünyanın ekonomik olarak etkilendiği bir dönemde Türkiye bunalımı teğet geçti. Sonun da borcunu da ödedi. Şimdi IMF'ye borç para dahi verecek durumda." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son dönemde atılan adımlarla çözüm sürecini yaşadığını dikkat çeken Akşit, "Anne, babaların gizli gizli gözyaşı dökmemesi, çocukların dağda ölmemesi için herkesin taşın altına eline koyması gerekiyor. Terör olmasın, kan dursun istiyoruz. Akil İnsanlar Heyeti başta olmak üzere her yerde çözüm süreci anlatılıyor. Akil Heyet, insanların derdini dinliyor, onlara çözüm sunuyorlar. Bizim yani İstanbullu iş kadınlarının buraya gelmesinin amacı ise 'Bölge için ne yapabiliriz?' sorunu görmek. Kadınlar burada birçok ayrıntıyı tespit ederek, bölgeye çok şey katacaklardır. Gözden kaçırılamayacak birçok şey var Diyarbakır'da. Kadınlar bunları tespit edecekler." dedi. Akşit, çözüm sürecinde Güneydoğu'ya yatırımlarla destek olunması gerektiğini dile getirdi.

Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner ise çözüm sürecinde Güneydoğu'ya sadece yatırım gözüyle bakmadıklarını, bölgede sosyal sorumluluk projelerinin de çok önemli olduğunu vurguladı. "Bölgedeki fırsatların değerlendirmenin yanında sosyal projelerin de unutulmaması gerekiyor." tespitinde bulunan Boyner, "Güneydoğu'da niçin daha fazla istihdam oluşturacak yatırımlar yapmayalım ki? Bizlerin bu bölgede devletle birlikte çalışacağımız alanlarda olacaktır. Yatırımlar bu bölgede hız kazanacaktır. Burada doğa sporları, turizm, organik tarım gibi önemli fırsatlar var. Bunların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Limak Holding Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir de şirket olarak çimento alanında faaliyet gösterdiklerini, bölgeye yatırım anlamında destek olmak istediklerini söyledi. Bölgeye Güneydoğu'dan ihracat yapmak istediklerini kaydeden Özdemir, çözüm sürecinde herkesin destek olması gerektiğini belirterek, "El ele vererek bu amaç uğrunda çalışmamız gerekiyor. Bölge için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi.

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Güral, şirket olarak Kütahya'da yoğunlaştıklarını ancak yatırımlarının Güneydoğu'ya kaydırılabileceğini söyledi. 'Bölge için el ele hep beraber çalışmalıyız' diyen Güral, "Kadın gücünü birleştirerek bir şeyler yapalım. Burada yapılacak birçok şey var. Enerji konusunda ciddi bir potansiyel olduğunu görüyorum. Bundan sonraki süreçte yatırımları bölgeye yaymaya çalışacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim